4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 26 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sosyal Sorumluluk

4. sınıf öğrencileri Ozan ve Ela, öğle yemeklerini okulun yemekhanesinde yemektedir. Yemekhaneden çıkarken gördükleri çöp kutusuna atılmış olan yemekler onların dikkatini çekmiştir. Ela, bu yemeklerin barınak veya sokaklardaki hayvanlara ulaştırılabileceğini düşünmüştür. Ozan’a bu konuyu öğretmenleri ile paylaşmaları gerektiğini söylemiştir. Ozan da bu fikre katılmıştır. Öğretmenlerini konu hakkında bilgilendiren Ozan ve Ela’ya öğretmenleri bu soruna bir sosyal sorumluluk projesiyle çözüm bulabileceklerini söylemiştir. Okul müdürü ve öğretmenlerinden destek alan Ozanla Ela bu konuda arkadaşlarını da bilgilendirmiştir. Öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla barınakları ziyaret etmişler ve barınak çalışanlarının olumlu yaklaşımları üzerine çok mutlu olmuşlardır.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.

1. Sosyal sorumluluk projeleri ile topluma karşı hangi sorumluluklarımızı yerine getiririz?
Sosyal sorumluluk projeleri ile topluma karşı, toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık gösteririz. Bu projelerle insanların yaşam koşullarını iyileştirmek, yardıma ihtiyacı olanlara destek olmak ve toplumsal sorunlara çözüm bulmak gibi sorumluluklarımızı yerine getiririz.

2. Ozan ve Ela’nın karşılaştıkları sorunu yaşasaydınız, siz nasıl sorumluluklar alırdınız?
Sorunu yaşasaydık, çözüm bulmak için önce sorunun kaynağını belirler ve bunun nasıl çözülebileceğini düşünürdük. Ardından, sorunun üstesinden gelmek için gerekli adımları atmaya çalışır, toplumu bilinçlendirmek ve yardım toplamak gibi sosyal sorumluluklar alırdık.

3. Ozan ve Ela, neden böyle bir sorumluluk hissetmiş olabilir? İnsan olmanın gerekleri ile bu olay arasında nasıl bir ilişki vardır?
Ozan ve Ela'nın böyle bir sorumluluk hissetmiş olmalarının nedeni, duyarlı ve insan haklarına saygılı olmalarıdır. İnsan olmanın gerekleri arasında insanların ihtiyaçlarına yardımcı olmak ve yardıma ihtiyacı olanlara destek olmak gibi değerler bulunur. Bu nedenle, toplumlarına karşı sorumlu davranmak istemiş olabilirler.

236
1
20
2
1
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.