4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 33 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hakkımı Arıyorum

Tolga görme yetersizliği olan bir çocuktur. Ailesi ile beraber şehir değiştirdiği için başka bir okula başlamıştır. Yeni okulunda onun için düzenlemeler olmadığından okulun içinde gideceği yeri bulmakta zorlanmaktadır. Bu sorununu çözmek için okul müdürlüğüne başvurmuştur. Fakat okul müdürlüğünden gerekli desteği görememiştir. Bu sorunu ailesiyle paylaştıktan sonra Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmuş, neler yapılabileceğine dair kurumdan bilgi almıştır. Kurum tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Tolga’nın okulunda görme yetersizliği olan öğrenciler için sarı şeritler, kabartmalı sınıf isimleri gibi yeni düzenlemeler yapılmıştır.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.

1. Tolga’nın hangi hakkı ihlal edilmiştir?
Tolga'nın eğitim hakkı ihlal edilmiştir, çünkü görme yetersizliği olan bir öğrenci olarak okulun içinde yönlendirme ve düzenlemeler yapılması gerekmektedir.

2. Tolga hakkını aramak için neler yapmıştır?
Tolga, öncelikle okul müdürlüğüne başvurmuş ancak gerekli desteği alamamıştır. Daha sonra ailesiyle birlikte Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurarak sorununu çözmek için adım atmıştır.

3. Tolga’nın hakkını arıyor olması hak ihlallerine karşı nasıl bir tutuma sahip olduğunu göstermektedir?
Tolga'nın hakkını arama tutumu, haklarına saygı duyan ve bu hakları korumak için mücadele eden bir birey olduğunu göstermektedir. İhlaller karşısında sessiz kalmayarak çözüm aramış ve nihayetinde hakkını elde etmek için çaba göstermiştir. Bu, haklarına sahip çıkma ve diğer insanlara da örnek olma anlamına gelir.

Etkinlik Zamanı

Temel haklarımızdan birisi de eğitimdir. Ancak eğitim hakkımızı gerektiği şekilde kullanmamızı engelleyen bazı durumlar olabilir. Buradan hareketle aşağıdaki balık kılçığı gösterimini uygun şekilde doldurunuz.

Eğitim hakkının ihlaline neden olur. Bu nedenle bir hak arama mücadelesi başlatılmalıdır.

  • Ekonomik boşluklar
  • Ayrımcılık
  • Erişim sorunları
  • Çatışma ve kriz durumları

410
419
813
72
164
30
726
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.