4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 63 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 63 Etkinlik Zamanı Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.
1. 4-C sınıfında kısa süreliğine de olsa yaşanan anlaşmazlık nedir?

4-C sınıfında Mehmet'in sınıf başkanı olarak seçilmesiyle ilgili yaşanan anlaşmazlık, öğrenciler arasında adalet ve eşitlik konularına dayanıyor. Bazı öğrenciler, Mehmet'in seçilmesine itiraz ederek bu durumu haksızlık olarak değerlendirmişlerdir.

2. Anlaşmazlık için bir uzlaşı gerekmiş midir? Neden?
Evet, anlaşmazlık için bir uzlaşı gerekmiştir. Öğretmen, öğrencilere haksızlığa karşı doğru bir tepki verdiklerini belirterek, onları tebrik etmiş ve sınıf başkanını demokratik bir şekilde seçme sürecine geçmelerini önermiştir. Bu süreçte öğrenciler oylama yaparak, sınıf başkanını demokratik bir şekilde seçme kararı almışlardır. Bu, öğrencilerin arasındaki anlaşmazlığı çözme ve uzlaşma sağlama amacını taşımaktadır.

Etkinlik Zamanı

Çevrenizdeki kişilerle yaşadığınız bir anlaşmazlığı düşününüz. Bu anlaşmazlığı uzlaşı yoluyla nasıl çözdüğünüzü arkadaşlarınızla paylaşınız. Uzlaşı sürecinizi hikâyeleştirerek ailenizle de paylaşınız. Uzlaşının neden önemli olduğunu söyleyiniz.

Bir gün arkadaşımla okul projemiz üzerinde fikir ayrılığına düştük. Başta anlaşamadık, ancak toplantı düzenleyip fikirlerimizi paylaşarak ortak bir çözüm bulduk. Herkesin fikrini dinlemek ve uzlaşmak, projemizi daha zengin ve kapsamlı hale getirdi. Ailemle paylaştığımda, uzlaşmanın önemini vurgulayarak, farklı bakış açılarını birleştirerek daha güçlü ilişkiler kurabileceğimizi anlattım. Uzlaşmanın toplumsal ve kişisel ilişkilerdeki etkisini anlamak da önemlidir.

61
5
5
2
3
3
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.