4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 65 Konuşarak Çözebiliriz Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuşarak Çözebiliriz
Arkadaşım Arda ile eve gitmek için okul çıkışında buluştuk. Evimiz okula yakın olduğu için eve beraber yürüyecektik. Fakat Arda’nın yanına geldiğimde Arda yürümek istemediğini, otobüse binmek istediğini söyledi.

Eve yürüyerek mi otobüsle mi gideceğiz bir türlü karar veremedik. Arda sinirlenerek otobüs durağına yöneldi. Bense üzülüp eve doğru yürümeye başladım. Birden Arda arkamdan koşarak geldi. Yağmur yağacağı için şimşek çakmasından korktuğunu, eve beraber gitmek istediğini söyledi. Bunu düşününce Arda’nın kararına saygı duyarak onunla otobüs durağına yöneldim.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.
1. Arda ve arkadaşı hangi konuda anlaşamamıştır?

Arda ve arkadaşı, eve gitmek için yürüyerek mi yoksa otobüsle mi gitmeleri gerektiği konusunda anlaşamamışlardır.

2. Arda ve arkadaşı uzlaşmak için neler yaptılar?
İlk başta anlaşamayan Arda ve arkadaşı, Arda'nın otobüsle gitme isteğini karşılamak yerine eve yürüyerek gitme konusunda uzlaşma sağlamışlardır. Daha sonra Arda, yağmur ve şimşek nedeniyle otobüsle gitmek istediğini ifade etmiş, bu sefer arkadaşı da Arda'nın isteğine saygı göstererek otobüsle gitmeye karar vermişlerdir.

3. Benzer bir durumda siz nasıl davranırdınız?
Her durum farklıdır ve kişiler arasındaki dinamiklere bağlı olarak değişebilir. Ancak, benzer bir durumda empati yaparak arkadaşın isteklerini dinler ve birlikte uygun bir çözüm bulmaya çalışırdım. Karşılıklı saygı ve anlayış, uzlaşmanın anahtarıdır.

2
2
2
2
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.