4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 67 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 67 Kâğıttan Uçak Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kâğıttan Uçak
Bir ülkenin halkı iletişim kurmayı sevmeyen, sinirli ve empati yapmayı bilmeyen insanlardan oluşuyormuş. Bu nedenle insanlar sadece kendi hak ve özgürlüklerine göre yaşıyor, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duymuyormuş.

Toplumda tam bir kargaşa hâkimmiş. Bu ülkede yaşayan bir çocuk bir gün kâğıttan uçak bulmuş. Uçağın üzerinde “Uzlaşı” yazıyormuş. Hemen bu kavramı araştırmaya başlamış. Uzlaşının anlaşmazlıkları bitireceğini öğrenmiş. Yazılanları denemek için en son anlaşmazlık yaşadığı kardeşinin yanına gitmiş. Kardeşiyle sakin bir şekilde konuşmuş. Önce onu dinlemiş, sonra düşüncelerini onunla paylaşmış. Birlikte aralarındaki sorunu çözmüşler.

Kâğıttan uçağı bulan çocuk, uzlaşı ile kendi ülkesindeki insanların anlaşmazlıklarını da çözebileceğini anlamış ve uzlaşının formülünü tüm ülkeye yaymış. Ülkesindeki insanlar; iletişim kurmayı seven, sakin, anlayışlı bir toplum olmuş. Hak ve özgürlüklerini korumak için birbirlerine saygılı davranmışlar. Ülkedeki tüm anlaşmazlıklar çözülmüş. Ülkeye mutluluk gelmiş.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.
1. Bu ülkede yaşayan insanların özellikleri nelerdir?

Bu ülkede yaşayan insanlar, iletişim kurmayı sevmeyen, sinirli ve empati yapmayı bilmeyen bireylerden oluşmaktadır. Toplumda hak ve özgürlüklerine saygı duymamak, bireyler arasında anlaşmazlıklara ve kargaşaya neden olmaktadır.

2. Halk uzlaşı kavramıyla tanıştıktan sonra nasıl özellikler kazanmıştır?
Halk uzlaşı kavramıyla tanıştıktan sonra sakin, anlayışlı ve iletişim kurmayı seven bir toplum haline gelmiştir. İnsanlar sorunları çözmek için anlaşmazlıkları bitirecek bir yaklaşım benimsemişlerdir. Hak ve özgürlüklerini korumanın yanı sıra birbirlerine saygılı davranmayı öğrenmişlerdir.

3. Toplumda uzlaşı kültürünü hâkim kılabilmek için bireysel olarak yapabileceklerimiz
nelerdir?

Uzlaşı kültürünü toplumda yaygınlaştırmak için bireyler olarak şu adımları atabiliriz:

  • İletişim becerilerini geliştirmek ve karşılıklı anlayışı artırmak.
  • Empati yaparak karşımızdaki insanların duygularını anlamaya çalışmak.
  • Anlaşmazlıkları sakin bir şekilde konuşarak çözmeye çalışmak.
  • Uzlaşıyı teşvik etmek için örnek olmak ve çevremizdeki insanlara bu değerleri aşılamak.
  • Eğitim ve farkındalık programlarına katılarak uzlaşı kültürünü yaygınlaştırmaya katkıda bulunmak.

130
11
32
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.