4. Sınıf İnsan Hakları Sayfa 11 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Sayfa 11 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 11 Cevapları Hecce Yayıncılık konu ile ilgili detaylı bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kırmızı Atkı
Karlı bir kış sabahı Kayra; kendisini soğuktan koruyacak çok sevdiği kırmızı atkısını takmış, okula gitmek üzere hazırlanmıştı. Evinden çıkmış yolda yürürken karın ne kadar güzel yağdığını düşünüyor, bir yandan da havanın soğukluğundan şikâyet ediyordu. Okula yaklaştığı sırada duvarın dibinde yavru bir köpek gördü. Kayra yavru köpeği sevmek için onun yanına gitti. Kayra “Günaydın güzel köpekçik.” dedi ve köpeği sevmek için eğildiğinde soğuk hava nedeniyle köpeğin titrediğini fark etti.

Köpeğin üşümemesi için eve gidip bir battaniye almayı düşündü fakat saatine baktığında okula geç kalacağını fark etti. Köpeğin üşümesine çok üzülen Kayra, o an çok sevdiği kırmızı atkısını çıkardı ve yavru köpeğin üzerine örttü. Yavru köpeğin başını okşadı “Bu atkı seni soğuktan korur. Şimdi gitmem gerek. Hoşça kal köpekçik.” diyerek hızlı adımlarla okulunun yolunu
tuttu.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.
1. Metinde insanın hangi özellikleri ön plandadır? Kayra neden böyle davranmaktadır?

Metinde insanın empati yapma, yardımseverlik ve merhamet gibi özellikleri ön plandadır. Kayra, yavru köpeğin üşümesini gördüğünde ona yardım etmeye karar verir. Kayra'nın böyle davranmasının nedeni, köpeği üşüdüğünü görmesi ve onun acısını hafifletmek istemesidir.

2. Kayra’nın yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
Kendi durumumda olsaydım, benzer şekilde davranırdım. Yavru köpeğin üşüdüğünü görmek insanın içinde empati duygusu uyandırır ve yardım etme isteği doğar.

3. Kayra’nın davranışı insanları diğer canlılardan ayıran hangi özelliklere işaret etmektedir?
Kayra'nın davranışı insanların empati yapma, yardımseverlik ve merhamet gibi özelliklerine işaret etmektedir. İnsanlar, diğer canlıların acılarını anlama ve onlara yardım etme kapasitesine sahiptirler. Bu, insanları diğer canlılardan ayıran önemli bir özelliktir.

289
264
382
114
35
37
268
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.