4. Sınıf İnsan Hakları Sayfa 12 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Sayfa 12 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları Hecce Yayıncılık konu ile ilgili detaylı bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Haklarımız Koruma Altında
İnsanlara yapılan kötülükler, II. Dünya Savaşı’nda çok büyük boyutlara ulaşmıştır. Bunun üzerine dünya barışını ve güvenliğini korumak için bir araya gelen Birleşmiş Milletler Örgütü, 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni imzalamıştır. Bu belgenin amacı, insan hak ve özgürlüklerinin korunma altına alınmasıdır.

Bizim ülkemiz de bu örgüte üyedir. Dolayısıyla ülkemizde insan hakları devletin güvencesi altındadır. Doğuştan sahip olduğumuz bu haklar, anayasamız sayesinde koruma altındadır. Bu bildirgedeki insan haklarına sadece insan olduğumuz için sahibiz. Bu hakları satın almak, devretmek ya da kazanmak söz konusu değildir. Bu haklar insan onurunu da güvence altına alır. Ayrıca bu haklar, dünyanın her yerindeki insanlar için geçerlidir. Tüm insanlar, herhangi bir ayrım (din, dil, ırk, cinsiyet, yurttaşlık vb.) gözetilmeksizin yalnızca insan oldukları için temel haklara sahiptir.

Aşağıdaki soruları, metinden hareketle defterinize yazınız.
1. İnsan haklarını korumak için hangi belge imzalanmıştır?

İnsan haklarını korumak için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi imzalanmıştır.

2. İnsan haklarını koruyacak bir belge olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?
İnsan haklarını koruyacak bir belge olmasaydı dünya daha fazla haksızlık, adaletsizlik ve istismar içeren bir yer olabilirdi. İnsanlar temel hak ve özgürlüklerinden mahrum kalabilir, adalet sistemi ve insan hakları ihlalleri daha yaygın olabilirdi.

3. İnsan haklarının korunması için uluslararası belgeler dışında ne gibi önlemlere
ihtiyaç vardır?

İnsan haklarının korunması için uluslararası belgelerin yanı sıra devletlerin yasaları ve anayasaları tarafından da korunmaları gerekmektedir. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının, insan hakları savunucularının ve medyanın da insan haklarının gözetilmesi ve ihlallerin raporlanması konusunda önemli bir rolü vardır. İnsan haklarını koruma çabaları, eğitim, farkındalık yaratma ve toplumsal değişim için yapılan çalışmalarla desteklenmelidir.

243
60
605
38
26
26
308
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.