4. Sınıf İnsan Hakları Sayfa 17 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Sayfa 17 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları Hecce Yayıncılık konu ile ilgili detaylı bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Mert Ne Yapmalı?
Mert, arkadaşlarıyla beraber evlerinin bahçesinde oynamayı çok seviyordu. O gün okuldan eve gelen Mert’in ertesi güne yetiştirmesi gereken çok önemli bir ödevi vardı. Hemen üzerini değiştirdi, yemeğini yedi ve ödevini yapmaya başladı. Ödevi henüz bitmemişken kapı çaldı. Arkadaşları, Mert’e bahçede oyun oynayacaklarını söyledi. Mert, oyun oynamak için bahçeye çıkarsa ödevini tamamlayamayacaktı. Fakat arkadaşları ile oyun oynamayı çok istiyordu.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız
1. Mert, arkadaşları oyun oynamak için onu bahçeye çağırmaya geldiğinde ne hissetmiş olabilir?

Mert, arkadaşları oyun oynamak için onu bahçeye çağırmaya geldiğinde çelişkili duygular yaşamış olabilir. Bir yandan arkadaşlarıyla oyun oynamayı çok istemiş olabilir, ancak diğer yandan ödevini tamamlamak için kendisine verilen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini biliyordu.

2. Mert, oyun oynamak için bahçeye giderse ne olur?
Mert, oyun oynamak için bahçeye giderse ödevini tamamlayamaz ve ödevini yetiştirememe riskiyle karşı karşıya kalır. Bu durumda öğretmeni tarafından notunun düşmesi veya cezai yaptırımla karşılaşabilir.

3. Mert, oyun oynamak için bahçeye gitmeyip ödevini yaparsa ne olur?
Mert, oyun oynamak yerine ödevini yaparsa ödevini tamamlayarak sorumluluğunu yerine getirmiş olur. Bu da onun okul başarısını artırır ve öğretmeninin takdirini kazanmasına yardımcı olabilir.

4. Çocukların oyun haklarını kullanmalarını sınırlandıracak sorumluluklarla sık sık karşılaşması ne gibi sonuçlara yol açar? Yetişkinler bu konuda nasıl hareket etmelidir?
Çocukların oyun haklarını kullanmalarını sınırlandıracak sorumluluklarla sık sık karşılaşmaları, onlara sorumluluk duygusu kazandırabilir ve öncelikleri konusunda bilinçli olmalarına yardımcı olabilir. Yetişkinler, çocukların eğitim ve sorumluluklarını dengelemelerine yardımcı olmalı, zaman yönetimi ve önceliklendirme konusunda rehberlik etmelidir.

510
124
684
37
10
8
775
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.