4. Sınıf Meb Trafik Güvenliği Can Güvenliğimiz Cevapları

4. Sınıf Meb Trafik Güvenliği Can Güvenliğimiz Cevapları
4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Trafikte Güvenlik Sayfa 12, 13 Can Güvenliğimiz Konusu Etkinlik Soruları ve Cevaplarını haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

 4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Can Güvenliğimiz Cevapları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Trafikte Güvenlik Sayfa 12, 13 Can Güvenliğimiz Konusu Etkinlik Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Meb Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 12 Cevabı

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Aşağıdaki araçlar hangi amaçla kullanılır?
Can güvenliği için. Havada, karada ya da denizde. Havada 2, karada 3, denizde ise 1 numaralı resimdeki araçlar kullanılır.

Trafikte can güvenliğiniz için neler yapıyorsunuz? Anlatınız.

  • Araç içinde emniyet kemeri takılmalıdır.
  • Araçta hız sınırını dikkat edilmelidir.
  • Araçta takip mesafesine dikkat edilmelidir.
  • Araçta sinyalizasyona dikkat edilmelidir.
  • Kapı ve cam kullanımına dikkat edilmelidir.
  • Emniyet şeridi acil durumlarda kullanılmalıdır.
  • Araç içi ve dışı ışıklandırmalara dikkat edilmelidir.

4. Sınıf Meb Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 12 Cevabı

ETKİNLİK

Aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. Yıllara göre yaralı sayısının artışı nasıl yorumlanabilir? Trafikte can güvenliğinin sağlanması için neler yapabileceğinizi arkadaşlarınız ile tartışınız.
Yaralı sayısının artması ne yazık ki insanımızın gerekli emniyet tedbirlerini almamasından kaynaklanmaktadır. Oysaki insanlarımız gerekli tedbirleri alsalar böyle bir sorun da olmayacaktır.

4. Sınıf Meb Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 13 Cevabı

Aşağıdaki tablodan yararlanarak ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları bakımından ülkemizin durumunu Avrupa ülkeleri ile karşılaştırınız.
Ne yazık ki ülkemizde bu tür kazalarda yaralanan ve ölen kişi sayısı çok daha fazla. Çünkü bizler trafikte gerekli önlemleri almıyor trafik işaret ve kurallarına uymamakta ısrar ediyoruz.

Trafik kazalarındaki can kaybının önlenmesi ya da azaltılması için neler yapılması gerektiğini arkadaşlarınız ile tartışınız. Tartışma neticesinde oluşan ortak düşünceleri aşağıya yazınız.

  • Trafik kurallarına uymalıyız.
  • Trafikte gerekli güvenlik önlemlerini almalıyız.
  • Aşırı hız yapılmamalı.
  • Trafik levhalara uymalıyız.

DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

1. Trafik kazalarının nedenlerini açıklayınız.
İnsanlardan kaynaklı kazalar en fazladır. (Acemilik, dikkatsizlik, uykusuzluk, bilinçsizlik trafik kurallarına uymama) Gerekli güvenlik tedbirlerini almadan seyahat etme.

2. Trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmesi, trafik kazaları nedeniyle oluşan can kaybını nasıl etkiler? Açıklayınız.
Azaltır. Çünkü insanlar ne kadar bilinçlenirse kurallara o kadar uyarlar. Bu da kaza yapmalarının sayısını azaltır. Trafikte mal ve can kaybını azaltmış olur.  

Günümüzde artan nüfus ile birlikte trafikte bulunan araç sayısı ve bilinçsiz sürücü sayısı gittikçe artmaktadır. Bu doğrultuda trafik kazaları da belirli ölçüde artış göstermektedir.
Trafik kazalarına yol açan dört önemli faktör bulunmaktadır. Bunlar; sürücüler, araçlar, yollar veya yayalardır. Trafik kazalarından kaçınmak açısından trafik kurallarına uyulması büyük bir önem arz etmektedir.

547
633
574
66
212
161
547
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum