Güvenli yolların özellikleri açıklayınız

Güvenli yolların özellikleri açıklayınız
Güvenli yolların özelliklerini açıklayınız, Güvenlik önlemleri yetersiz olan yollarda yayalar nasıl davranmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okula, parka ve markete giderken ve buralardan eve dönerken güvenli yolları tercih etmeliyiz. Resimdeki öğrencilerin konuşmaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Açıklayınız.

Parka gitmek için güvenli geçiş yerlerini kullanmalıyız diyen çocuk bence çok doğru söylüyor. Diğer arkadaşı da ona katılarak ulaşma içinde doğru olanı yapıp güvenli yoldan ilerliyorlar.

1. Güvenli yolların özelliklerini açıklayınız.
Güvenli yollar bakımları yapılmış, her türlü ışıklandırması yapılmış, her türlü levhaları, işaretleri düzenli şekilde ve yerinde yerleştirilmiş yoldur. Bunun yanında her türlü ince hesaplamaları yapılmış yollardır. Bu tür yolların kenarlarında acil bekleme yeri ya da mola yerleri bile vardır. Böylece yorgun şoförler dinlenebilme imkanı bulabilmektedirler. Güvenli yollar aynı zamanda emniyet ekiplerinin de kontrolü altında olan güvenlikli yerler olmalıdır.

2. Güvenlik önlemleri yetersiz olan yollarda yayalar nasıl davranmalıdır? Anlatınız.
Çok dikkatli olmalıdırlar. Çünkü bu tür yollar çok tehlikeli ve riskli yollardır. Yolun sağ tarafından ve banketlerden yürünmesi gerekmektedir. Gece yolculuğunda yayalar el feneri ve fosforlu kıyafet kullanmalıdırlar. Karşıdan karşıya geçerken kurallara riayet etmek zorundadırlar.

3010
965
2212
718
640
665
1608
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum