4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 70-74 Cevapları

4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 70-74 Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 70, 71, 72, 73, 74 2. Ünite Ölçme ve Değerlendireme Çalışmaları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2. Ünite Ölçme Ve Değerlendirme Çalışmaları

A. Aşağıda verilen ifadeleri soldan başlayarak okuyalım. Okuduğumuz ifadenin doğru (D) mu yoksa yanlış (Y) mı olduğuna karar verelim. Verdiğimiz kararı gösteren yol boyunca ilerleyelim. Sonuçta hangi çıkıştan çıkmamız gerektiğini işaretleyelim.

1- D -- 2- D 4- D --> 1. çıkış

B. Aşağıdaki soruları okuyarak doğru seçeneği işaretleyelim.

1- B 2- C 3- A 4- A 5- B 6- D 7- C 8- D 9- A 10- C

C. Aşağıda tanımlanan sözcükleri bulup bulmacaya yerleştirelim.

1- Protein
2- Vitamin
3- Minarel
4- Patetes
5- Su
6- Yağ
7- Besin
8- Alkol
9- Obezite

Ç. Aşağıdaki metinde yer alan boşlukları, balonların içinde yazan sözcüklerle uygun şekilde tamamlayalım.

Sağlıklı beslenme çağındayız. Yaşam tarzımızda ve beslenme, alışkanlıklarımızda yapacağımız değişikliklerle sağlıklı bir vücuda sahip olabiliriz. Büyümek için proteinlere gereksinim duyduğumuzu biliyoruz. Yediğimiz et, yumurta, süt gibi besinlerde protein bulunur. Vücudumuz için enerji denince akla ilk gelen besin grubu karbonhidratlar dır. Bu besin içeriği mısır, havuç, patates, makarna gibi yiyeceklerde bulunur. Vücudumuz için gerekli besin maddelerinden biri de yağlar dır. Birçok meyve ve sebzede neredeyse hiç yağ bulunmaz. Yediğimiz yiyeceklerde bulunan vitaminler bedenimizin düzgün çalışması ve büyüyüp gelişmesi için önemlidir. Gereksinim duyduğumuz vitaminleri almak için dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Kemiklerimizin gelişimi ve korunması için de mineraller gereklidir. Bunlar hemen hemen her besinde bulunur. Vücudumuzun sağlığını korumanın yollarından biri de sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden uzak durmaktır. Sağlıklı bir vücut için bu maddeleri kullanmamalıyız. Vücudumuzun büyük bir bölümü sudan oluşur. Su vücudumuz için önemli bir besin maddesidir. Aynı zamanda yapacağımız egzersizlerle de vücudumuzun sağlığını korumaya yardımcı oluruz.

Kaynak:Eğitim Sistem

3512
1649
3528
407
351
1051
2753
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum