4. Sınıf Semih Ofset Trafik Güvenliği Sayfa 34 Cevapları

4. Sınıf Semih Ofset Trafik Güvenliği Sayfa 34 Cevapları
4. Sınıf Semih Ofset Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 34 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK

Soru: Ambulans ve itfaiye araçlarının önlerindeki yazının ters yazılma sebebini anlatınız.

Cevap: Ambulansın veya itfaiyenin önünde giden aracın aynası arkadaki yazıları ters gösterir. Bu nedenle öndeki araç sürücüsü ambulansa veya itfaiye yazısına dikiz aynasından baktığı anda yazıların doğru bir şekilde görünebilmesi ancak ters yazılmasıyla mümkündür. Bu yüzden ters yazılmıştır.

Soru: Geçiş üstünlüğü olan araçların duyulur ve görülür işaretlerini fark eden sürücüler ve yayalar ne yapmalıdır? Açıklayınız

Cevap: Geçiş üstünlüğüne sahip bir aracın duyulur veya görülür işaretini alan araç sürücüleri, bu araçların kolayca ilerlemelerini sağlamak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak ve bu araçlar tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemek zorundadırlar. Bir kavşakta iken böyle bir işaret alan araç sürücüleri, derhal kavşağı boşaltmak ve gerekiyorsa emniyetli bir mesafe uzaklaştıktan sonra geçişi engellemeyecek şekilde durmak ve bu araçlar tamamen geçinceye kadar beklemek zorundadır.

1. Geçiş hakkı ve geçiş üstünlüğü kavramlarını açıklayınız.

Geçiş Hakkı: Yayaların ve araç kullananların diğer yaya ve araç kullananlara göre, yolu kullanma sırasındaki öncelik hakkıdır.

Geçiş Üstünlüğü: Görev sırasında, belirli araç sürücülerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartı ile trafik kısıtlama veya yasaklarına bağlı olmamalarıdır.

2. Hangi araçların geçiş üstünlüğü vardır?

Ambulans, itfaiye, polis, yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi çalışmalarında görevli araçlar, sadece alarm sırasında olmak üzere sivil savunma hizmetlerine ait araçlar.

3. Geçiş üstünlüğü olan araçlar bu üstünlüklerini ne zaman ve nasıl kullanır? Açıklayınız.

Cevap: Geçiş üstünlüğü olan araçlar bu üstünlüklerini görev ve acil zamanlarda, ışık ve sesli uyarı yaparak kullanırlar.

Trafikle ilgili meslekler hakkında bilgi edininiz (İnternetten yapacağınız araştırmaları aile büyüğünüzün gözetiminde yapınız.).

Cevap: Türk Polisi, Şoför, Kaptan, Makinist, Vatman, Pilot. Bu yazdıklarımız trafikle ilgili bazı mesleklerdir.

316
156
640
24
34
17
167
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.