4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları Ferman Yayınları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları Ferman Yayınları
4. Sınıf Ferman Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 103 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Söyleyelim

Günlük yaşamınızda kullandığınız teknolojik ürünlere ilişkin hazırladığınız listeleri okuyunuz. Ardından arkadaşlarınızın listeleriyle benzerlik ve farklılıklarını karşılaştırınız.
Cevap
: Bilgisayar, tablet, televizyon, çamaşır makinesi, robot süpürge, bulaşık makinesi, akıllı saat. Arkadaşlarımla listem birbirine çok benziyordu.

1. Etkinlik

Defterinize aşağıdaki gibi bir tablo oluşturunuz. Evde, okulda ve sokakta kullandığınız teknolojik ürünleri ve kullanım alanlarını tabloya yazınız.

Kullandığım Teknolojik ÜrünKullanım AlanıKullanıldığı Yerdeki Faydaları
BilgisayarAraştırmaBilgiye hızlı ulaşma
TelefonİletişimUzakları yakınlaştırma

Sonraki Konuya Hazırlık

En sık kullandığınız teknolojik ürünü belirleyerek bu ürünün gelişim tarihçesini, kullanma alanlarını ve sizin kullanma amacınızı dosya kâğıdına yazınız. Hazırladığınız metni sınıfınıza getiriniz.
Cevap
: En sık kullandığım ürün bilgisayar. Sizler için bilgisayarın tarihçesini, kullanma alanlarını ve kullanma amacını hazırladım.

Bilgisayarın Gelişim Tarihçesi: Bilgisayarın tarihi, 19. yüzyılın başlarına kadar, Charles Babbage’ın “Analitik Motor”unu tasarlamasına dayanır. 20. yüzyılın ortalarında, dijital bilgisayarların ilk prototipleri geliştirildi. 1970’lerin sonlarına doğru, kişisel bilgisayarlar (PC) tüketici pazarına girdi ve teknolojik ilerlemelerle birlikte daha güçlü ve taşınabilir hale geldi.

Kullanma Alanları:

  • Eğitim: Öğrencilere konuları öğretmek, projeler hazırlamak için.
  • İş: Veri analizi, e-posta gönderme, sunum hazırlama gibi işlemler.
  • Eğlence: Oyun oynamak, film izlemek, müzik dinlemek.
  • Sosyal Medya: İnsanlarla iletişimde bulunma ve dünya hakkında bilgi edinme.
  • Araştırma: İnternet üzerinden bilgi araştırması yapma.

Benim Kullanma Amacım: Bilgisayarı en çok, çalışmalarımı ve araştırmalarımı yapmak, aynı zamanda sosyal medya ve eğlence için kullanıyorum.

Bu bilgileri, dosya kağıdınıza uygun bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

26
4
112
4
4
4
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.