4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Ferman Yayınları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları Ferman Yayınları
4. Sınıf Ferman Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 108 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Etkinlik

Defterinize aşağıdakine benzer bir tablo oluşturunuz. Günlük hayatınızda kullandığınız ürünlerden 3 tanesinin olumlu ve olumsuz etkilerini tabloya yazınız.

5. Etkinlik

Eskiden önemli günlerde insanlar birbirlerine mektup yazar ve kartpostal gönderirlerdi. Günümüzde ise genellikle genel ağ üzerinden indirilen hazır yazılar mesaj olarak gönderilmektedir. Sizce hangisi daha sıcak ve samimidir? Hangisine daha çok emek verilmiştir? Bu durum teknolojik gelişmelerin olumsuz etkileri arasında örneklendirilebilir mi? Fikirlerinizi verilen alana kısaca yazınız.
Cevap: Bence mektup daha samimidir. Mektuba daha çok emek verilmiştir. Bu durum teknolojik gelişmelerin olumsuz etkileri arasında örneklendirilebilir.

Sonraki Konuya Hazırlık

Farklı araçlar için uzaktan kumanda teknolojisinin mucidi kimdir? Bu icat niçin geliştirilmiş olabilir? Bununla ilgili bir kısa bir özet yazınız.
Cevap
: Uzaktan kumanda teknolojisinin ilk örneklerinden biri, Nikola Tesla tarafından 1898’de icat edilmiştir. Tesla, bu teknolojiyi bir model teknesini uzaktan kontrol edebilmek amacıyla geliştirmiştir. Uzaktan kumanda teknolojisi, insanların fiziksel olarak erişemedikleri veya tehlikeli olabilecek alanlarda kontrolleri sağlamak ve hayatı daha konforlu hale getirmek için geliştirilmiştir.

62
138
85
12
12
12
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.