4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Ferman Yayınları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları Ferman Yayınları
4. Sınıf Ferman Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 113 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Deneyelim

Seçeceğiniz bir teknolojik ürünün mucidinin yaşam öyküsünü araştırınız. Edindiğiniz bilgileri defterinize yazınız.

ALEXANDER GRAHAM BELL

Hayatı (telefonun icadı)

Graham Bell 3 Mart 1847 tarihinde İskoçya’da doğdu. Annesi doğuştan işitme engelliydi ve o da dedesi ve babası gibi yıllarını işitme engeline adadı. Babasının ölümünden sonra Boston’da işitme engellilere dil eğitimi veren öğretmenleri eğitti ve kendi okulunu kurdu. Oxford Üniversitesi’ne konuk öğretmen olarak çağrıldı. Daha sonra Boston Üniversitesi İnsan Sesi Fizyolojisi dalı profesörlüğüne getirildi.

Graham Bell telefon icadının ilk temellerini Thomas Watson adlı bir elektrik mühendisi ile beraber attı. Bell ve Watson 1875 yılında sesin tel üzerinden bir başka yere gittiğini ortaya çıkardı. Henüz gide ses anlaşılmıyordu ve hemen ikisi de patent başvurusunda bulundu. Bell’e 7 Mart 1876 günü istediği patent verildi.Bell yaşadığı bir teknik sorun için Watson’ı aramasıyla farkında olmadan 10 Mart 1876 günü ilk telefon görüşmesini yaptı. Ona, “Bay Watson, çabuk buraya gelin. Sizi istiyorum.” demişti.

Telefon atölyeden 4 yılda çıkabildi. Ardından 1880 yılında Bell’e yardım eden Tainer radyofon adını verdikleri aleti denedi. İkili telefona yeni bir şekil vermişti. Sekiz yıl sonra ise Connecticut eyaleti ilk telefon şebekesine sahip kent oldu.

Evlilik ve Aile Hayatı

Graham Bell bilimsel çalışmalarını yürütmek için ona finansman sağlayan Hubbart Ailesi’nden Mabel ile evleni. Önceleri öğrencisi olan Mabel 4 yaşından beri işitme engelliydi. Çiftin Elsie, Edward, Marian ve Robert isimli 4 çocuğu oldu.

Ölümü

Graham Bell 2 Ağustos 1922 tarihinde 75 yaşında diyabetten kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti.

Sonraki Konuya Hazırlık

Yakın çevrenizde hangi sorunlar için ne tür ürünler geliştirilmiştir? Araştırınız. Edindiğiniz bilgilerle araştırdığınız ürünü tanıtıcı bir metin yazıp sınıf panosuna asınız.
Cevap
: Yakın çevremde trafik yoğunluğunu azaltmak için akıllı trafik yönlendirme sistemleri geliştirilmiştir. Bu sistemler sayesinde sürücüler, en hızlı rotaları bulabilmekte ve trafik sıkışıklığından kurtulabilmektedir.

48
132
38
33
35
58
1131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.