4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Ferman Yayınları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 131 Cevapları Ferman Yayınları
4. Sınıf Ferman Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 131 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Söyleyelim

Konuya hazırlık kapsamında hazırladığınız sınıf panosunu inceleyiniz. İstek ve ihtiyaçlarınız arasında ne gibi farklılıklar tespit ettiniz? Söyleyiniz.
Cevap
: Arkadaşlarımın ve benim isteklerimiz ve ihtiyaçlarımız birbirinden farklı.

İsteklerim: Bisiklet, play station, uzaktan kumandalı araba.
İhtiyaçlarım: Ayakkabı, mont, pantolon.

1. Etkinlik

Aşağıda verilen genel ağ haberini okuyunuz. Ülkemizde böyle bir sorun olsaydı neler yapmamız gerekirdi. Fikirlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Afrika ülkesi olan Gana’da açacakları su kuyuları İle yaklaşık 10 bin kişinin su ihtiyacının giderileceğini bildirdi. Ormanpark’ta gerçekleşen su kuyusu tanıtma programında bu projenin amacının tüm dünyanın dikkatini Afrika’da yaşanan susuzluk konusuna çekmek olduğu vurgulandı.
Cevap: Ülkemizde böyle bir susuzluk sorunu yaşansaydı, yerel kuruluşlar ve hükümet bir araya gelerek acil su kaynakları oluşturmalıydı. Aynı zamanda toplumu bilinçlendirmek ve su tasarrufu konusunda eğitimler düzenlemek esas alınmalıydı.

23
48
23
12
12
12
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.