4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları Ferman Yayınları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları Ferman Yayınları
4. Sınıf Ferman Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 51 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Öneri

eba genel ağ adresindeki videoyu izleyerek geçmişten günümüze çocukların oynadığı bazı oyunlarla ilgili farklı bilgiler öğrenebilirsiniz.
Cevap: Eba adresini ziyaret ederek ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

eba genel ağ adresindeki videoyu izleyerek videonun sonundaki soruyu yanıtlayınız.
Cevap
: Eba genel adresinden videoyu izlediğimizde dede, torununa geçmişte oynadığı oyunları biliyor musun diye soruyor. Geçmişte oynanan oyunlar ise beştaş, sek sek, cirit atma, uçurtma uçurma, körebe örnek olarak verilebilir.

6. Etkinlik

Aşağıda verilen tabloya kurallarını bildiğiniz iki geleneksel oyun adı da siz yazınız. Ardından tabloyu oyunların kurallarına göre doldurunuz. (çok kısa bir şekilde tabloyu doldur)

OyunlarKaç kşiyle oynanırGerekli Araç-Gereçler
Yakan topEn az 4Top
Çuval yarışı2 veya daha fazlaÇuval
Medil kapmacaEn az 4Mendil
Sek sekEn az 4Tebeşir veya kireç
Beş taş25 taş ve düz zemin

Çinçan oyununun elektronik içeriğini inceleyiniz. Bu oyun ile ilgili fikirlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Arkadaşlarınızla bu oyunu oynayınız.
Cevap
: Çinçan oyunu bence çok eğlenceli ve enerji gerektiren bir oyun. Takım çalışması ve hızlı düşünme yeteneği kazandırıyor. Aynı zamanda bu oyun sayesinde arkadaşlarımızla daha fazla zaman geçirip, birlikte eğlenceli anlar yaşayabiliyoruz.

Sonraki Konuya Hazırlık

Öğretmeninizden size ülkemizin kuruluş sürecini anlatan videolar önermesini isteyiniz. Videoları izlerken hissettiğiniz duygu ve düşüncelerinizi not alarak bir sonraki derste yanınızda getiriniz.
Cevap
: Ülkemizin kuruluş süreci, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından başlamış, milli mücadele ruhuyla şekillenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Türk halkı bağımsızlığını savunmuş ve 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bağımsız ve egemen bir ulus haline gelmiştir. Bu süreç, birliktelik ve kararlılıkla önemli bir tarihî başarıya imza atılmış olmasını simgeler.

12
13
12
13
13
12
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.