4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sorumluluklarım Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sorumluluklarım Cevapları
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Etkin Vatandaşlık Sayfa 144, 145, 146, 147 Sorumluluklarım Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Sorumluluklarım Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Etkin Vatandaşlık Sayfa 144, 145, 146, 147 Sorumluluklarım Etkinlik Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 144 Cevabı

Yandaki resmi inceleyiniz. Bu odanın görüntüsünü nasıl buluyorsunuz? Odanın sahibi bu odayı nasıl kullanmalıydı?

Dağınık ve pis görmekteyim. Bu iyi bir davranış ya da alışkanlık değildir. Tam bir sorumsuzluk örneğidir. Oysa oda sahibi sorumlu davranıp odayı temizlemeliydi.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı

“Ev Yardım Ekibi” Reyhan ve Mehmet’in sorumluluklarını okuyunuz. Sizler de kendinizle ve evinizle ilgili hangi sorumlulukları alıyorsunuz? Anlatınız.

  • Alışveriş torbalarını taşımaya yardım etmek
  • Yemek masasını toplamaya yardım etmek
  • Sabahları alarm ile kendi kendime uyanmak
  • Odamı toplama

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 146 Cevabı

Resimlerde iki farklı sınıf ortamı görüyorsunuz. Öğrencilerin davranışlarını karşılaştırınız. Öğrencilerin sorumlulukları hakkında neler söylenebilir?

Birinci sınıf yaramaz öğrencilerden oluşuyor. Etrafı kirletiyorlar ve sınıf araç-gereçlerine zarar vermektedirler. Oysa ikinci sınıfta göreceğimiz üzere derli toplu temiz bir sınıf var. Herkes sorumluluğunun bilincinde sınıf temizlenmiştir.

Okul temsilciliğine aday olan öğrencilerin kampanyalarını takip ediyor musunuz? Sözlerini yerine getirebiliyorlar mı? Siz öğrenci temsilciliğine aday olsaydınız nasıl bir kampanya yapardınız?

Bazılarını takip edebilmiştim. Genelde sözlerinin bazılarını yapabildiklerini bazılarını ise yapamadıklarını söyleyebilirim. Ben olsa tutabileceğim sözleri verirdim. Mesela okulun içindeki oyun alanlarını çoğaltma, okulda kantinde taze gıdaların faydalı şeylerin satılmasını sağlama gibi vaatlerde bulunurdum.

Yandaki resimde çocuklar hangi sorumluluklarını ihmal etmişlerdir?

Ödevlerini zamanında yapmamış derslerine geç vakte kadar çalışmak zorunda kalmışlardır.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı

Aşağıda sorumluluklarınızdan bazılarını görüyorsunuz. Bir hafta süresince yaptıklarınızı işaretleyiniz. Yapamadıklarınızın nedenlerini yazınız? Sonuçlarını arkadaşlarınızla karşılaştırınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.