4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Morpaofset Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Morpaofset Yayınları
4. Sınıf Morpaofset Yayınları Trafik Güvenliği Sayfa 40 Hazırlanalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlanalım

1. Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın hangi tarafındaki kapısını kullanıyorsunuz? Nedenini açıklayınız.
Cevap: Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın kaldırımdan tarafa olan kapısından biniyorum.Çünkü yola açılan kapı tarafından araç çıkabilir ve istenmeyen kazalara sebep olabilir.

2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Bu resimlerde gördüğünüz yanlış davranışlar nelerdir? Bu davranışların doğruları nasıl olmalıdır?

1. Resim: Arabadan inerken kaldırımdan tarafı kullanması eğer şoför koltuğunda ise arkadan araç gelip gelmediğini kontrol etmesi lazım.

2. Resim: Araçtan birinin inmesi için aracın kaldırıma yanaşması gerekir.

3. Resim: Toplu taşıma araçlarına binerken taşıttan inenlerin inmesini bekledikten sonra sıra ile ön kapıdan araca binilmesi gerekir.Araçtan inerken aracın durması beklenir ve arka kapıdan sıra ile inilir.

40
61
321
33
50
24
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum