4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitapları Sayfa 47 Cevapları Morpaofset Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitapları Sayfa 47 Cevapları Morpaofset Yayınları
4. Sınıf Morpaofset Yayınları Trafik Güvenliği Sayfa 47 Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KENDİMİ DEĞERLENDİRİYORUM

Aşağıdaki afişleri inceleyiniz. Öğretmeninizin rehberliğinde gruplar oluşturunuz. Grup arkadaşlarınızla emniyet kemeri konusunda benzer afişler tasarlayınız. Çalışmanızı sınıfınızda sergileyiniz. Çalışmanız bittikten sonra kendinizi değerlendirmek için aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

1. On yaşından küçük çocukların ön koltukta seyahat etmesinin sakıncaları neler olabilir?
Cevap:
Ön koltuktaki emniyet kemerleri yetişkin insanlara göre ayarlandığı için çocuklara büyük gelebilir.Bu yüzden herhangi bir kaza ya da ani fren halinde kendini koruyamayıp ön camdan dışarı fırlayabilirler.

2. Araçlarda camdan sarkmanın oluşturabileceği tehlikeler nelerdir?
Cevap:
Camdan sarkılırsa yan taraftan hızlı geçen araç camdan sarkan kişiye çarpabilir ya da yandan geçen araç sarkan kişiye çarpmamak için panik yapıp başka araçlara çarpabilir.

243
301
626
51
82
38
464
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum