Neden toplu taşıma araçlarını tercih etmeliyiz

Neden toplu taşıma araçlarını tercih etmeliyiz
Neden toplu taşıma araçlarını tercih etmeliyiz, Trafik kazaları ile trafik yoğunluğu arasında nasıl bir ilişki vardır? Tartışınız.

Neden toplu taşıma araçlarını tercih etmeliyiz?

  • Doğanın daha fazla kirletilmesini engellemek için
  • Toplu taşımanın maliyeti daha ucuz olduğu için
  • Araçların azlığı trafiği rahatlatacağı için.

Trafik kazaları ile trafik yoğunluğu arasında nasıl bir ilişki vardır? Tartışınız.

Trafik ne kadar yoğunsa kazalar da o kadar artmaktadır. Yani doğru orantı vardır. Ne kadar az yoğunluk o kadar az kaza demektir.

1. Motorlu taşıtların çevreye etkisini açıklayınız.

Motorlu taşıtlar hem ekonomiyi olumsuz etkilemekte hem de doğanın daha çok kirlenmesine neden olmaktadır. Bunun yanında ses kirliliği ve gürültü kirliliğine yol açmaktadır.

2. Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin trafik yoğunluğuna ve çevre kirliliğine etkisini açıklayınız.

Daha az araç demek doğaya salınan egzos gazının da daha az olması demektir. Bu da doğanın daha az kirletilmesi demektir. Bunun yanında ses kirliliği ve gürültünün de fazla araçla daha fazla olacağını söyleyebiliriz. Ama az araç daha az gürültü kirliliğidir.

35
8
133
11
7
3
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.