Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler

Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenler
Trafikte sabırlı ve saygılı olmak, sorumluluk bilinciyle duyarlı davranmak trafik güvenliğini nasıl etkiler? Arkadaşlarınız ile tartışınız. Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenleri açıklayınız.

Trafikte sabırlı ve saygılı olmak, sorumluluk bilinciyle duyarlı davranmak trafik güvenliğini nasıl etkiler? Arkadaşlarınız ile tartışınız.

Öncelikle trafikteki kargaşayı ve yoğunluğu azaltır. Bu da kaza olma riskini düşürür. Böylece can ve mal kaybının önüne geçilmiş olur. Herkes sorumluluk bilinciyle davranırsa zaten kazalar da olmaz.

1. Trafik güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenleri açıklayınız.

  • Yorgun, uykusuz iken trafiğe çıkılmamalı, trafikte dikkat dağıtıcı unsurlarla ilgilenilmemeli
  • Trafiğe çıkacak motorlu araçların bakımları zamanında yapılmalı. Eksiği ve hasarı olan taşıtlar ile trafiğe çıkılmamalı
  • Kara yollarının bakımı ve onarımı yapılmalı. Gerekli durumlarda işaretleme ve aydınlatma önlemleri alınmalı
  • Olumsuz hava koşullarına karşı (aşırı kar yağışı, sis, don ve buzlanma olduğu zamanlarda) önlem alınmalıdır

2. Trafikte saygılı ve sabırlı davranmaya günlük yaşamdan örnekler veriniz.

Işıklarda duran veya başka sebeplerle bekleyen sürücülere hemen korna çalınmamalı ışıklarda beklemeli geçiş üstünlüğü olan araçlara yol verilmelidir.

6
260
24
0
0
6
201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.