4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Hava Durumu Cevapları

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Hava Durumu Cevapları
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Tuna Matbaacılık 3. Ünite İnsanlar, Yerler ve Çevreler Sayfa 73, 74, 75, 76 Hava Durumu Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı

Televizyonlarda yayımlanan hava durumu haberlerini izliyor musunuz? Neden?

Cevap: Günlük yaşamımızda hava durumunu takip etmek zorundayız. Çünkü Hava durumunu bilmek bize kolaylık sağlar. Okula giderken hava durumunun nasıl olduğunu bilirsek ona göre önlemimizi alırız. Yağmurlu ise yanımıza yağmurluk veya şemsiye alırız. Kılık kıyafetlerimizi ona giyeriz. Başka etkinlikler yapacaksak yine hava durumunu öğreniriz. Örneğin piknik yapmak, sinemaya gitmek gibi etkinlikler.

Aşağıdaki diyagramda bir yerin hava durumunda iki gün boyunca yaşanan değişiklikler sembollerle anlatılmıştır. Şekli inceleyiniz ve sembollerin sıralanışından hareketle söz konusu yerin hava durumu hakkında bilgi veriniz. Daha sonra siz de yaşadığınız yerin son iki günlük hava durumunu benzer bir diyagram çizerek anlatınız.

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı

Sizce Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiler başka hangi amaçlarla kullanılabilir ?
Cevap
: Ulaşım için, ekonomik faaliyetler için, bölgede sel şiddetli yağış uyarıları için, tarımsal faaliyetler için, balıkçılık yapanlar için, turizm sektörü ile uğraşanlar için, seyahat edecekler için, insanların planlamalarını buna göre yapmaları için.

15
106
181
14
17
9
133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum