45. yılda Uğur'dan 45 milyon liralık burs

45. yılda Uğur'dan 45 milyon liralık burs
Uğur Dershaneleri, 45. yılını özel bir etkinlikle kutluyor. Tam 45 milyon liralık burs olanağı sağlıyor. Burslar, sınavlarda başarı gösteren öğrenciler ile şehit ve gazi çocuklarına verilecek

Takvimler 1968 yılını gösterdiğinde İstanbul Laleli'de yalnızca üç derslikle kurulan Uğur Dershaneleri, aradan geçen yıllar içinde sınırları Türkiye'yi aşan bir eğitim yuvası halini aldı. Kuruluşunun 45. yılını kutlayan Uğur Dershaneleri, bu yıla özel bir dizi projeyi de hayata geçiriyor. Yarım yüzyıllık tarihe yaklaşan eğitim kurumunun ilk adımı başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursu dağıtmak olacak.
İLK BİNE GİRENE YÜZDE
'45. Yılımızda 45 Milyon TL Değerinde Burs' sloganıyla başlatılan projede her yıl düzenlenen ve Uğur Dershaneleri'nde uygulanan 'Kişiye Özgü Öğretim Modeli'nin ilk basamağı UTS (Uğur Tanı Sınavı) sonuçlarına göre burs olanakları sağlanacak. UTS sonucuna göre ilk 4 bine giren öğrencilere yüzde 50, ilk 2 bindeki öğrencilere yüzde 75 ve ilk bine giren öğrencilere ise yüzde yüz eğitim bursu verilecek. Ayrıca 45'er öğrenciye şu koşullarda yüzde 100 burs sağlanacak: TÜBİTAK yarışmalarında, sosyal sorumluluk projelerinde, imza atan ve başarılı olanlar, ulusal ve uluslararası spor yarışmalarında başarı olanlar, şehit ve gazi çocukları, engelliler, diğer ekonomik anlamda yoksunluğu olanlar, anne ve babası olmayanlar, okul birincileri, anne veya babası daha önce Uğur Dershanesi öğrencisi olanlar. .
UĞUR Dershaneleri tarafından hazırlanan Uğur Tanı Sınavı (UTS) 5 - 6 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üniversitelere ve liselere hazırlık sürecinin başlangıcı olarak kabul edilen ve 2007 yılından bu yana tüm Türkiye'de uygulanan UTS, bu yıl 5-6 Ocak tarihlerinde Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde bulunan iki yüzü aşkın Uğur Dershanesi şubesinde yapılacak. Uğur Dershaneleri'nde uygulanan 'Kişiye Özgü Öğretim Modeli'nin ilk basamağı olarak bilinen UTS'ye yalnızca geçtiğimiz yıl 285 bin öğrenci katıldı. Bu yıl 300 bin öğrencinin katılımının beklendiği UTS, öğrencilerin standartlarını belirleyecek.
SONUÇLARDA ÖNEMLİ 
SONUÇLARI ile tüm il ve ilçelerde eğitim öğretimin gidişatına ilişkin önemli veriler ortaya koyan UTS'nin değerlendirmeleri sonucunda öğrencilere, okullara ve Milli Eğitim Müdürlükleri'ne karneler oluşturarak öğrencilerin eğitim seviyelerini bildirilecek. UTS'de amaç, önce bireysel bazda, sonra da okul ve il-ilçe bazında öğrenilemeyen konuları ve öğrenme düzeylerini tespit etmek, bu konuda çözümler  üretilmesine yardımcı olmak.
BAŞTA ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerde eğitim kazanımlarını ve öğrencilerin düzeylerini ölçmek için uygulanan 'tanısal sınav' Türkiye'de 2007 yılından bu yana Uğur Dershaneleri tarafından uygulanıyor. Öğrenciler bu sınavın sonucunda öğrenmeleri gereken konularda hangi aşamada olduklarını ve bu süreçten sonra ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyor.

Amacımız fırsat eşitliğine katkı
GERİDE kalan 45 yılda Uğur Dershaneleri'ni iki yüz şubelik bir eğitim zincirine ulaştıran Bahçeşehir Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, amaçlarını şöyle aktardı:
'UĞur Dershaneleri bu ülkenin tarihi ve eğitim hafızasıdır. Kurumumuzun ülkemiz gençlerinin eğitiminde her zaman etkin rol almasını sağlamaya çalıştık. Bu yıl 45. kuruluş yılımızı kutluyoruz. Amacımız bu ülke çocuklarının eğitimine ve en önemlisi eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak. Bu amaçla ilk önce kurumumuzun doğum günü olan 5 Aralık'ta doğmuş ve adı 'Uğur' olanların tüm eğitimini üstleneceğimizi duyurduk. Şimdi de 45. yıla özel tam 45 milyon liralık burs dağıtacağız. Bursları da çok çeşitli alanlarda vererek öğrencilerimizin kendilerini sporda, bilimde, sosyal sorumlulukta geliştirmelerini istedik. Bir de tabii şehit ve gazi çocuklarımızla, maddi yetersizliği olan çocuklarımızı da unutmadık. Bunun dışında Ocak ayında Türkiye'nin en büyük katılımlı sınavı olan UTS'yi yapıyoruz. Orada da başarılı ama maddi durumu yetersiz olan binlerce öğrenciye burs dağıtacağız. Eğitimde fırsat eşitliğine yıllardır katkı sağlayan bir kurum olarak bu yıl da bu misyonumuzu devam ettireceğiz.

Başvurmak için son günler
UTS'ye katılmak isteyen öğrenciler, Uğur Dershaneleri şubelerine başvurarak sınav kartını alabilir. Detaylı bilgi edinmek için 444 1968 numaralı çağrı merkezini arayarak da bu sınava başvuru yapabiliyor. Ayrıca, sınavlar sonucunda hangi puan türüne ne gibi bursların verileceği konusunda detaylı bilgiye, www.ugurdershanesi45yil.com web adresinden ulaşılabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.