5 Mart 2016 TED Okulları Eğitim Bursu Sınavı Ne Zaman

5 Mart 2016 TED Okulları Eğitim Bursu Sınavı Ne Zaman
Bu yazımızda sizlere 5 Mart 2016 TED Okulları Eğitim Bursu Sınavı Ne Zaman yapılacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

TED Okulları, maddi imkanları yetersiz öğrencilerin öğrenimlerine TED'de devam etmelerine yönelik burs verecek. Buna yönelik olarak yazılı sınav 5 Mart 2016 Cumartesi günü yapılacak. Yazılı sınavda alınan başarıya göre de öğrecilerle mülakat yapılacak. TED Tam Eğitim Bursu ile detaylar, başvuru koşulları ayrıntılarda yer almaktadır. Başvuru için aşağıdaki Başvuru linkine tıklayabilirsiniz.

Burs Neleri Kapsıyor?

Tam Eğitim Bursu;

  • öğrencilerin öğrenim ücreti,
  • kitap-kırtasiye giderleri
  • yemek, giyim, servis giderleri
  • ve cep harçlıklarını kapsıyor.

İlköğretim 2 ve Lise kademesinde verilen bu burslar öğrencilerin üniversite eğitiminin sonuna kadar devam ediyor. Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine yakın yerlerdeki TED Okulları’nda, eğer yoksa da TED Okulları’nda yatılı olarak okutuluyor.

Bursluluk Sınavına Kimler Katılabilir?

2015-2016 öğretim yılında4, 5,6, 7 ve 8. sınıfa devam eden öğrenciler bursluluk sınavına katılabilir. Öğrencinin bitirmiş olduğu yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması gerekmektedir. Ailesinin ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda ailenin aylık toplam gelirinin 2500 TL ve daha az olması gerekmektedir.

TED Bursluluk süreci ile ilgili detaylar, bursun kesilmesi ve iptali ile ilgili durumlar, koşullar ve bursluluk ile ilgili tüm sorularınız için aşağıdaki Bursluluk Kılavuzuna Tıklayabilirsiniz.

TED BURSLULUK SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.