5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 115 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 115 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 115 Öğrendiklerimi Uyguluyorum Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Yaşadığınız şehirde yaygın olarak yapılan ekonomik faaliyetleri, şehrinizin coğrafi özellikleriyle ilişkilendirerek boş bırakılan alana yazınız.

Bozkır bitki örtüsüne sahiptir: Küçükbaş hayvancılık
Geniş arazilerin varlığı: tarım faaliyetleri
Kalabalık nüfus: hizmet sektörü gelişmiştir.

2. Sınıfınızdaki arkadaşlarınızın ailelerinin ve çevrenizdeki diğer çalışanların hangi ekonomik faaliyetleri yürüttüğünü not alın. Yaşadığınız yerde yaygın olarak yapılan ekonomik faaliyetleri aşağıdaki tabloda göstererek verilen soruları yanıtlayın.

Yan komşumuz: Market sahibi
Alt komşumuz: Avukat
Ali’nin babası: Memur

• Yaşadığınız yerde en çok ve en az hangi ekonomik faaliyet yürütülüyor? Yazınız.

Cevap: Yaşadığım yerde en çok tarım ve hayvancılık ile hizmet sektörü alanlarında faaliyet gösterilmektedir. En az olarak turizm ve balıkçılık alanlarında faaliyet vardır.

• Yaşadığınız yerde yaygın olan ekonomik faaliyetlerin nüfusun dağılışına ve yerleşmeye katkısı nedir? Yazınız.

Cevap: Özellikle hayvancılık olduğu için köylerde yaşayan nüfus fazladır. Hizmet sektörü alanında çalışan insanlar daha çok şehir merkezlerinde toplanmaktadır.

• Tabloda oluşturduğunuz verileri, matematik dersinde öğrendiğiniz sütun grafiği ile gösteriniz.

Cevap: Bu etkinliği siz yapmalısınız.

3776
3402
1349
569
1093
674
7255
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.