5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 120 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 120 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 120 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki haberleri okuyunuz. Anlatılan yerleşim yerlerinde, ihtiyaç duyulan meslek gruplarını boş bırakılan alana yazınız.
Turizmin başkenti Antalya, 2016 ve 2017’deki iki zor yılın ardından 2018’de tarihinin en iyi dönemini yaşıyor. Antalya’ya gelen turist sayısı, 29 Eylül Cumartesi günü itibarıyla 11 milyon barajını aştı. 2018’de 14 milyon turist hedefi konulan Antalya’ya 29 Eylül itibarıyla hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyon 4 bin 809’a ulaştı.

Cevap: Dil bilen turizmciler, otellerde çalışacak kalifiye elemanlar, aşçılar.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta önemli üretim merkezi Burdur, 25-28 Nisan 2019 tarihleri arasında 5. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Fuar, hem üretici hem tüketici açısından kazanç kapısı olacak. Burdur Valisi tarım ve hayvancılıkta sahip oldukları yüksek potansiyeli daha yukarıya taşımak, üreticiler açısından da yeni pazarlar oluşması için fuarların en uygun araçların başında geldiğini söyledi. Vali, Burdur’un yüzde 98’i kültür ırkı olan büyükbaş hayvan varlığına sahip olduğunu ve günde bin tonun üzerinde çiğ süt üretimi yaptığını ifade etti. Burdur’un haşhaş, ceviz, taze fasulye ile de ön planda olduğunu kaydeden Vali, son yıllarda lavanta başta olmak üzere aromatik bitkilerle ilgili yapılan çalışmaların da Burdur’daki üretim potansiyelini artırdığını söyledi.

Cevap: Tarımdan anlayan bilinçli çiftçiler, mühendisler, fabrika kuracak sanayiciler.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) 1 milyon istihdam sağlayacak
En fazla Organize Sanayi Bölgesi bulunan illerin başında 18 OSB ile İzmir gelirken onu 13 OSB ile Bursa takip ediyor. OSB’lerin Türkiye genelinde yarattığı toplam istihdam ise 1 milyon kişiye ulaşıyor. Gebze OSB, Çerkezköy OSB, İzmir Atatürk OSB, Kayseri OSB ve Bursa OSB, Organize Sanayi Bölgeleri içinde ilk beşte yer alıyor. Bu OSB’leri ilk beşe sokan unsurlar ise yapılan yerli-yabancı yatırımların büyüklüğü, alansal büyüklükleri ve yarattıkları önemli ticaret hacimleri oluyor.

Cevap: Küçük ve büyük yatırımcılar, işçiler, sanayiciler, mühendisler.

460
137
1299
106
79
153
688
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum