5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 145 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 145 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 145 Öğrendiklerimi Uyguluyorum Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Öğrendiklerimi Uyguluyorum

1. Aşağıda logosu ve genel ağ adresleri verilmiş olan kurumların çalışma alanlarını araştırarak bulduğunuz bilgileri yazınız.

Kurumların çalışma alanları aşağıya sırasıyla yazılmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyici politikaların tespiti amacıyla gerekli çalışmaları yapmak, farklı genç gruplarının ihtiyaçlarını da dikkate alarak gençlerin, kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımını sağlayıcı öneriler geliştirmek ve bu doğrultuda faaliyetler yürütmek, ilgili kurumların gençliği ilgilendiren hizmetlerinde koordinasyon ve iş birliğini sağlamak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Kültür ve Turizm Bakanlığının görev ve yetkileri şunlardır: Millî, manevi, tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, değerlendirmek, yaymak, tanıtmak, benimsetmek ve bu suretle millî bütünlüğün güçlenmesine ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak.

2. e-Devlet Kapısı’nın https://www.turkiye.gov.tr/hizmetler genel ağ adresini inceleyip hangi kurumlardan ne tür hizmetler alabileceğinizi araştırınız ve araştırma sonuçlarını arkadaşlarınızla paylaşınız

E-Devlet ile SGK hizmet dökümü belgesi sorgulamadan askerlik belgesi sorgulamaya, trafik cezası ödeme işleminden mobil hat sorgulama işlemine kadar pek çok işlem kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilir. E-Devlet sistemi vatandaşlara iki binin üzerinde hizmete erişim imkanı sağlar.

431
153
131
331
81
74
205
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.