5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 28 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 28 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 28 Öğrendiklerimi Uyguluyorum Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Öğrendiklerimi Uyguluyorum
Aşağıdaki görsellerin yanına çocukların sahip olduğu haklardan hangisiyle ilişkili
olduğunu yazınız.

1. Resim --> Oyun oynama hakkı
2. Resim --> Beslenme hakkı
3. Resim --> Eğitim hakkı
4. Resim --> Söz hakkı

Oyun oynamak çocuğun beslenme, sağlık, barınma ve eğitim gibi en temel ihtiyaçları arasında yer alan yasalarla da güvence altına alınmış bir çocuk hakkı. Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi'nin 31. maddesi çocuğun oyun hakkını tanımlıyor.

Beslenme hakkı, herkesin, yeterli, güvenli, sağlıklı gıdaya kolayca ve sürdürülebilir şekilde, ulaşma hakkını kapsar. Çağımızda sağlık ile beslenme hakkı iç içe geçmiştir. Beslenme, sosyal bir hak olan sağlık hakkıyla doğrudan ilişkilidir. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre sağlık hakkı hasta olmama hakkını kapsamaktadır.

Eğitim hakkı para ile satın alınamayan kişinin tam anlamıyla toplumda bir birey olmasını sağlayan, onun topluma yararlı bir birey olmasını sağlayacak haklardandır. Kimse bu hakkından alıkoyulamaz. Özellikle aileler tarafından çalıştırılan küçük çocuklar eğitim haklarından yararlandırılmamaktadır.

1096
1410
1573
287
348
527
406
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.