5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 52 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 52 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 52 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

“Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır.” sözünden ne anlıyorsunuz?

Her insan hayatta birçok zorlukla karşılaşılması durumunda acı çekebilirken, aynı zamanda birçok iyi şeyler olması karşısında da mutluluk duyabilir. İnsanlar, hayatın her döneminde farklı duygular hissedebilir. Önemli olan kişinin etrafında acı ya da tatlı bu duyguları paylaşacak insanların olmasıdır. İnsan herhangi bir sıkıntısını, herhangi birisi ile paylaştığında o sıkıntının azalmış olduğu görebilmektedir. Acının kişi üzerinde yaratmış olduğu etkinin, paylaşılarak daha da azalması sağlanabilmektedir. Kişi özellikle acısını güven duyduğu bir kişi ile paylaşıyor ise bu durum acının azalmasında daha da etkili olacaktır. İnsan başına gelen acı ile ilgili bir paylaşım yapmaya nasıl ihtiyaç duyuyorsa, başına gelen bir mutluluk da ilgili bir paylaşım yapmaya o kadar ihtiyaç duyar. İnsan mutluluğunu paylaştıkça çoğaldığını görecektir.

Aşağıdaki gazete haberini okuyunuz. Haberin altındaki soruları cevaplayınız.

Daha önce evlerinde başsağlığı dileklerini kabul eden vatandaşlar, artık ölüm acısını paylaşmaya gelenleri taziye evlerinde ağırlıyor. Sivil toplum kuruluşları, hayırseverler ve belediyelerce yaptırılan taziye evlerinin sayısında büyük bir artış oldu. Dicle Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Rüstem Erkan, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada “Köylerde vatandaşların daha çok, cami avlusunda taziyeleri kabul ettiğini; göçler, nüfus artışı ve çok katlı yapılaşmalar ile birlikte bu geleneğin kentlerde sürdürülemez olduğunu; bu sorunu çözebilmek için iyi bir uygulama olarak taziye evlerinin ortaya çıktığını söyledi.

1. Taziye evlerinin toplumdaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu üzerindeki etkileri neler olabilir?

Cevap: İnsanlar sadece mutlu anlarında değil zor zamanlarında da birbirlerinin yanında olmalı ve birbirlerine destek olmalı. Taziye evleri ise toplumdaki birlik ve beraberliği sağlayan unsurlardan bir tanesidir. İnsanları en zor ve acılı günlerinde yanlarında olmak onların bu acıya katlanmalarını ve bu zor günlerini atlatmalarına yardımcı olur.

2. Kültürel ögelerimizdeki başka hangi unsurlar toplumun birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirir?

Cevap: Dini bayramlarımız, ulusal bayramlarımız, düğünlerimiz, asker uğurlama törenlerimiz toplumun birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirir.

1440
248
1198
109
210
170
1062
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.