5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 54 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 54 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 54 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ankara Etnografya Müzesinin genel ağ sayfasını ziyaret ederek sitedeki görselleri inceleyiniz. Verilen görselleri günümüzle karşılaştırınız. Karşılaştırdığınız görsellerin günümüzle bir farklılık oluşturup oluşturmadığını söyleyiniz.

Bu görsellere incelediğimizde ve günümüzle karşılaştığımızda giyim-kuşam, yeme-içme gibi unsurların değiştiğini görüyoruz. Görseller ise Ankara Etnografya Müzesinin genel ağ sayfasından ulaşabilirsiniz.

“Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig’de 11. yüzyılın ziyafet türleri olarak altı çeşit yemekten bahsetmekte ve bu ziyafetlere gidilmesi gerektiği görüşünü çok açık bir şekilde ifade etmektedir. Bu yemekler; düğün yemeği (küdenke aş), sünnet yemeği (sünnet aşı), ad san alma yemeği (ad aşı), doğum yemeği (togum aşı), arkadaş yemeği (koldaş aşı) ve ölü yemeğidir (yoğ = yuğ aşı). Yusuf Has Hacip, ziyafetlerde ikram edilen yiyecek ve içeceklerin görgü kuralları çerçevesinde yenmesi gerektiğini belirtmekte “Arkadaş, kardeş, uzak ve yakın, herkesin hakkını gözet ve onları yemeğe davet et ve davet edildiğin yere git, gönüllerini kırma; onları sevindir ve kendin de sevin ey oğul…” demektedir.

Günümüzde bu geleneklerden hangileri devam etmektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Düğün yemeği, sünnet yemeği ve ölü yemeği devam ettirilen geleneklerdendir. Bu gelenekler toplumun birlik ve beraberliği açısından önemlidir.

2034
1112
347
211
411
231
261
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.