5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 74 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 74 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 74 Öğrendiklerimi Uyguluyorum Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Öğrendiklerimi Uyguluyorum

Yukarıda ülkemizdeki farklı iki şehir yerleşimi gösterilmiştir. İki şehir arasındaki bu farklılığın oluşma nedenleri nelerdir? Aşağıdaki boşluğa yazınız.

Birinde dağların kıyıya paralel olmasından dolayı insanlar kıyı bölgesine yerleşmeyi uygun görmüşlerdir. Diğer resimde ise geniş düzlüklerden dolayı insanlar daha kalabalık şekilde daha çok bina yaparak yerleşmişlerdir.

2. Aşağıdaki soruları, Türkiye’nin illere göre nüfus dağılımı tablosuna göre (Görsel 3.33) cevaplayınız.

1. Ülkemizde nüfusu 500.000’den fazla olan şehirlerin genel özellikleri neler olabilir?

Sağlık, eğitim, iş imkanı, sportif ve kültürel faaliyetler, turizm imkanları diğer illere göre daha fazla gelişmiştir. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerden hareketle bu çıkarımı yapabiliriz.

2. Yaşadığınız şehrin nüfus aralığını tablodan bularak aşağıya yazınız.

Ben Adana’da yaşıyorum. Adana nüfus aralığı olarak 1.000.000-15.000.000 aralığında yer almaktadır.

2826
1619
3226
884
353
354
1607
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum