5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 79 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 79 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 79 Öğrendiklerimi Uyguluyorum Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Öğrendiklerimi Uyguluyorum

Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

1. Yaşadığınız yerin özellikleri hangi doğal afetin ortaya çıkmasında etkili olmuştur?
Ben Karadeniz’de yaşıyorum. Ne yazık ki dere yataklarına evler yapılıyor. Bu da nehirler taştığında hep sel olmasına ya da toprağın kaymasına ve insanların canına mal olmaktadır. Marmara Bölgesinde yaşayan bir arkadaşım da oralarda deprem riskinin olduğu yerlere binalar yapıldığını ve insanların bu yüzden depremde çok zarar gördüklerini anlatmıştı.

2. Yaşadığınız yerde görülen çevre sorunları hangileridir? Bu sorunlara karşı ne gibi önlemler alınabilir?
Ben Ege Bölgesi’nde yaşıyorum. Ama nerdeyse her yerde aynı sorunlar var. Özellikle ormanlık alanların yok edildiğini, akarsuların ve denizlerin kirletildiğini, evsel atıklar ve çöplerin neredeyse her alanda görüldüğünü, plansız imarlaşma ve yerleşim yerlerinin varlığının da gelecekteki afetlerde büyük bir risk oluşturduğunu söyleyebilirim.

2506
3060
1449
437
1034
437
1208
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.