5. Sınıf E Kare Sosyal Bilgiler Sayfa 13 Cevapları

5. Sınıf E Kare Sosyal Bilgiler Sayfa 13 Cevapları
5. Sınıf E Kare Yayınları Sosyal Bilgiler Sayfa 13 Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kağan’ın paylaştığı konulara başka neler ekleyebilirsiniz?
Cevap
: Vatandaşlık sorumluluklarımızı yerine getirmenin yanı sıra buna uymayan ve görevlerini hiçe sayanları bildirmekte önemlidir. Vergi kaçıran, vergisini vermeyen, bir suça göz yumarak polise haber vermeyen ve buna benzer sorunlar karşısında sessiz kalıp haksızlık yapanları da bildirmek etkin vatandaşlık sorumluluklarımızdandır.

Bu bilgilere uygun davranışlar göstermenizin etkin vatandaş olmanıza katkılarını açıklayınız.
Cevap
: Bu davranışları uygulamamız ülkemizdeki sistemin kusursuz ilerlemesine ve ülke olarak kalkınmamızı sağlar. Bu kalkınma refah seviyemizi de doğrudan arttıracağı için etkin vatandaş olmaya çaba göstermeliyiz.

Sizce bilgilenmek mi, sorumluluk alarak çeşitli roller üstlenmek mi daha önemlidir? Neden?
Cevap
: Sorumluluk alarak çeşitli roller almak her zaman daha iyidir çünkü birebir alacağımız sorumluluklar karşısında gerçekten yaşanabilecek durumlara şahitlik edip tecrübe sahibi oluruz. Bu konuda kendimizi de geliştirmemizi sağlar.

SIRA SİZDE

Aşağıdaki soruları cevaplarken verilen değerleri de göz önünde bulundurunuz.

sorumluluk – vatanseverlik – sosyal katılım – bilimsellik

1. Seçimlere katılmak vatandaşların hayatına ne gibi etkiler yapar?
Cevap
: Seçimlere katılmak vatandaşların kendi vekilini seçmesini sağladığından dolayı verdiğimiz oyun gücünü hissedip seçtiğimiz ve günün sonunda seçilen vekile olan güvenilirliğimizi arttırıp toplumsal refaha etki sağlar.

2. Millî Mücadele kahramanlarını öğrenmeniz sizi onlara karşı niçin sorumlu kılar?
Cevap
: Milli Mücadele kahramanlarına saygımızdan dolayı onları bilmek ve anılarını yaşatmak zorundayız. Milli mücadele kahramanlarımız bu vatanı bize emanet etmiş büyüklerimiz olduğundan dolayı onlara karşı sorumluluğumuz çok büyüktür.

3. Çocuk hakları hakkında araştırma yapan bir arkadaşınız var ama o, gerekli bilgilere ulaşamıyor. Ona neler önerirsiniz?
Cevap: Arkadaşıma internetteki güvenilir kaynakları araştırmasını, Birleşmiş Milletler UNICEF kurumu hakkında araştırmalar yapmasını ve ülkemizdeki çeşitli çocuk haklarıyla alakalı derneklerden bilgi alabileceğini öneririm.

72
10
5
2
158
6
313
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.