5. Sınıf E Kare Sosyal Bilgiler Sayfa 15 Cevapları

5. Sınıf E Kare Sosyal Bilgiler Sayfa 15 Cevapları
5. Sınıf E Kare Yayınları Sosyal Bilgiler Sayfa 15 Sıra Sizde, Neler Öğrendik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde

Sosyal Bilgiler dersinin etkin vatandaş olmanıza katkısıyla ilgili yaşadığınız bir olayı düşününüz. Yaşadığınız olayı, bu olayla ilgili duygu ve düşüncelerinizi aşağıda boş bırakılan yere kısaca özetleyiniz. Bunun için aşağıdaki konulardan yararlanabilirsiniz.

Tasarruf, Doğal afetler, Kültürel zenginlik, Teknoloji, Millî Mücadele kahramanları, Çocuk hakları

Belirlediğim konu: Kültürel zenginlik

Düşüncelerim: Şehrimize gelen Türkçe bilen bir turist ile sokak yemeği yapan bir yerde karşılaşırken sohbet etmeye başladık. Ona şehrimizin sahip olduğu kültürden, genel kültürel değerlerimizden ve ülkemiz hakkında bilgiler verirken oda bana geldiği ülke hakkında bilgiler verdi. Yemek sonunda fiş alıp ayrılmak üzere vedalaştık.

Bu olaydaki etkin vatandaş davranışı nedir?: Ülkemizin değerlerini özellikle turistlere anlatmak onların ülkemize olan merağını arttırıp daha araştırmacı olup ülkemizin reklamını yapmış olurlar. Ayrıca vergi verilmesini sağlamakta etkin vatandaş davranışıdır.

NELER ÖĞRENDİK?

GÖZDEN GEÇİRME

Etkin vatandaş olmak niçin önemlidir? Örneklerle açıklayınız.
Cevap
: Etkin vatandaş olmak ülkemizin değerlerini ve çıkarlarını en iyi şekilde temsil edip en iyi yerlere getirilmesini sağlamak için kıymetlidir. Alışveriş yaparken vergi ödenmesini sağlamak için fatura veya fiş istemek bir etkin vatandaş görevidir.

ÜRÜN DOSYASI

Sosyal Bilgiler dersinin size sağladığı kazanımları içeren, içinde örneklerin de yer aldığı kısa bir yazı yazınız. Çalışmanızı sınıfa getirerek arkadaşlarınıza okuyunuz. Ürün dosyanızda saklayınız.

DİĞER KONUYA HAZIRLIK

Gazetelerden insanları etkileyen (doğa olayı, trafik kazası, spor faaliyeti gibi) bir haber içeren kupür getiriniz.

247
111
246
37
21
18
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.