5. Sınıf İOKBS Sonuçları

5. Sınıf İOKBS Sonuçları
2 Haziran 2019 tarihinde düzenlenen bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenciler ve ailelerin merakla beklediği İOKBS sınav sonuç tarihi ile ilgili detaylar haberimizde.

MEB tarafından 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavı sonrasında sıra, sonuçların açıklanmasına geldi. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanancak ve nasıl öğrenilir? Binlerce öğrencinin girdiği alt gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarına her ay önceden belirlenmiş bir aylığın verildiği ve okumasının sağlanmasına imkan sağlayan 2019 İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav) sonucu için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 

İOKBS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların İOKBS yani İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav sonuçları bu sene itibariyle 22 Temmuz 2019 tarihinde Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi halinde “İOKBS Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir. Sonuçlar evlere posta yoluyla iletilmeyecek sadece kurumun resmi sitesi üzerinden açıklanacaktır. Bursluluk sınav sonuçlarının erken bir tarihte açıklanması halinde haberimizin detayından takip edebilirsiniz...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bursluluk sınav sonuçları için henüz bir açıklama gelmedi. 11:00'dan bu yana sonuçların erişime açılacağı odsgm.meb.gov.tr adresine erişim sağlanamıyor.

BURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum