5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Isı ve Sıcaklık Cevapları

5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Isı ve Sıcaklık Cevapları
5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları 4. Ünite Madde ve Değişim Sayfa 142, 143, 144, 145, 146, 147 Isı ve Sıcaklık Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Isı ve Sıcaklık Cevapları

5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 142 Cevabı

Oğuz bebek acıkmıştı. Babası ona süt ısıtıp biberona doldurdu. Tam Oğuz bebeğe içirecekti ki biberondaki sütün çok sıcak olduğunu fark etti. Sütü Oğuz’a içirmeden önce soğutması gerekiyordu. Bunun için bir kabın yarısını soğuk suyla doldurdu. Biberonu kabın içine bıraktı. 2 dakika sonra baktığında biberondaki süt içilebilecek sıcaklığa ulaşmıştı. Sütün sıcaklığının azalma sebebi ne olabilir?

5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 145 Cevabı

Aşağıda ısı ve sıcaklık kavramlarıyla ilgili ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerin doğru ya da yanlış olduğuna karar vererek tabloda ile işaretleyiniz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrusunu tabloda belirtilen yere yazınız.

IfadeDogruYanlışDoğru ifade
Havanın ısısı 30°C’tur.Havanın sıcaklığı oC'tur
Arif’in vücut sıcaklıgı 37,5°C’tur.
Soba odaya sıcaklık verirSoba odya ısı verir.
Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır.
Buz erirken etrafından ısı alır.
Isı termometre ile ölçülür.Sıcaklık termometre ile ölçülür.
Süt sogurken etrafından ısı alır.Süt soğurken etrafına ısı verir.
Islak çamaşırlar kururken etrafından ısı alır.

374
27
226
10
16
145
375
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.