5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 33 Cevapları

5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 33 Cevapları
5. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 33 Göster Kendini Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

GÖSTER KENDINI

Astronotlar uzaya gittiklerinde uzaydaki koşullarda yaşayabilmek için özel kıyafetler giyerler. Siz de bir astronot olduğunuzu, çok sevdiğiniz biriyle birlikte bir uzay yolculuğuna çıkacağınızı hayal edin.

A- Metne göre aşağıda verilen soruları cevaplandırınız.
1) Bu uzay yolculuğuna çıkma amacınız nedir?

Uzay yolculuğuna çok sevdiğim birisi ile çıkıyorsam, bu kişi ile özel ve farklı vakit geçirmek için olabilir. Onunla unutulmayacak bir zaman geçirmek için de olabilir. Bunun haricinde eğer ikimiz de astronot isek, gittiğimiz yeri keşfetmek veya incelemek, orası hakkında bilgi almak için olabilir.

2) Gittiğiniz yerde nelerle karşılaşabilirsiniz?

Gittiğimiz yerde dünyamızdaki gibi atmosfer ve oksijen olmayacak. Bu yüzden özel giysiler giymek durumunda kalacağız. Bu giysiler üzerinde de bir çok teknolojik ekipman bulunmakta. Örneğin nefes alabilmemiz için oksijen tüpleri, kameralar veya iletişim aygıtları bulunmaktadır.

Teknoloji varsa bunların bozulma ihtimalleri de vardır. Eğer bozulursa ciddi sorunlar ile karşılaşabiliriz. İletişim aygıtımız bozulursa, diğer kişiden haber alamayabiliriz. Oksijen tüpü ile ilgili bir sorun çıkarsa, orada can kaybı bile yaşanabilir.

Bunun haricinde bulunulan yerde fırtına olabilir. Kötü hava koşulları olabilir. Aşırı radyasyon olabilir. Bunlar da orası ile ilgili problemlerdir.

B- Kendinizin ve birlikte uzay yolculuğa çıkacağınız kişinin fotoğrafını aşağıda gösterilen yerlere yapıştırınız.

506
671
1545
202
327
273
2356
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum