5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Çevremdeki Meslekler Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Çevremdeki Meslekler Cevapları
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çevremdeki Meslekler Sayfa 123, 124, 125, 126 Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Sayfa 127, 128, 129 Çevremdeki Meslekler Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 127 Cevabı

Gelecek her zaman insan için bir merak konusudur. Fransız sanatçı Jean-Marc-Coté (Jon Mark Kote) ve arkadaşları 1899 yılında yaptıkları çalışmada 100 yıl sonrasını (2000 yılı) tasvir eden kartlar hazırlamışlardır. Bakalım bu kartlarda teknolojinin gelişimi ile mesleklerin değişimi nasıl hayal edilmiş?

Meslekler istek ve ihtiyaçlardan doğmuştur. Bir insanın bütün istek ve ihtiyaçlarını kendisinin karşılaması imkânsızdır. Bu nedenle toplumda iş bölümü ve dolayısıyla meslekler ortaya çıkmıştır. Hastalıkların tedavisi için doktorluk, eğitim ihtiyacını karşılamak için öğretmenlik, gıda ihtiyacını karşılamak için çiftçilik, inşaat yapabilmek için inşaat mühendisliği, teknoloji cihazları yapabilmek için makine mühendisliği gibi meslekler bunlardan bazılarıdır.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 124 Cevabı

Geleceği nasıl hayal ediyorsunuz? Size göre geleceğin meslekleri neler olabilir?
Bence gelecekte uçan arabalar, uçan otobüsler olacak. İnsanlar ışınlanma yoluyla seyahat edebileceklerdir. Bunun yanında hap şeklinde yiyecek kapsülleriyle besleneceklerdir. Okul olmayacak bir çiple bütün bilgiler beyne gidecektir. Geleceğin meslekleri arasında bilişim uzmanlığı, doktorluk, beslenme uzmanlığı ve elektronik mühendisliğini sayabiliriz.

Siz de geçmişte var olan ancak günümüzde önemini yitiren mesleklere örnekler veriniz?

  • Tulumbacılar
  • Şerbetçiler
  • Ayakkabı üreten insanlar
  • Postacılar

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 126 Cevabı

Yaşadığınız bölgede yapılan ekonomik faaliyetlerle ilgili meslekleri araştırarak yazınız.

EKONOMİK FAALİYETLER
Zeytinyağı üretimi, tarım, hayvancılık, turizm ve hizmet sektörü

MESLEKLER
Gurmelik, çiftçilik, kasap, turizmcilik

50
486
115
47
47
60
185
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.