5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Ekonomi ve Yaşamım Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Ekonomi ve Yaşamım Cevapları
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ekonomi ve Yaşam Sayfa 127, 128, 129 Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Sayfa 127, 128, 129 Ekonomi ve Yaşam Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 127 Cevabı

Bir yerde yapılan ekonomik faaliyetler orada yaşayan insanların hayatını kökünden değiştirdiğini ifade edebiliriz.
Örnek vermek gerekirse Karadeniz Bölgesi’nde yapılmış olan demir çelik fabrikası ile beraber bölgenin iş imkanları çoğalmış iş imkanları ile beraber çeşitli bankalar hizmet sektörleri yiyecek sektörü mimarlık sektöre hızlı bir şekilde gelişerek halkın refah içerisinde yaşaması sağlanmıştır.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 129 Cevabı

1. Kındıra köyünün gelir kaynaklarında nasıl bir değişim olmuştur?
Kındıra köyünün kaderi Kartalkaya Kayak Merkezi’nin açılmasıyla değişmiştir. Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktan çok turizmden gelen gelirler olmuştur.

2. Bu değişim insanların yaşamını nasıl etkilemiş olabilir?
İnsanlar daha fazla kazanmaya ve tarım ile hayvancılık dışında da bazı gelirler elde etmeye başlamıştır. Böylece yaşam standartları da değişmiştir.

Sizin yaşadığınız yerde ekonomik faaliyetleri etkileyen benzer bir durum yaşandı mı? Yaşandıysa bu durum insanların yaşamında nasıl bir değişime neden oldu?
Oldu. Yaşadığımız yerde fabrika açıldı. Bu fabrika sayesinde işsiz gençler iş sahibi oldu. İnsanlar daha fazla ev almaya başladılar.

163
181
476
38
30
23
271
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.