5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Haklarımı Kullanıyorum Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Haklarımı Kullanıyorum Cevapları
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Sayfa 141, 142, 143, 144 Haklarımı Kullanıyorum Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Sayfa 141, 142, 143, 144 Haklarımı Kullanıyorum Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 141 Cevabı

Tüketiciler satın alınan ürünle ilgili bir sorun yaşadığında neler yapabilir? Söyleyiniz

Tüketiciler satın alınan ürünlerle ilgili bir sorun yaşadığı ilk olarak aldığı ürünü satın aldığı yere götürmeli ve ürün hakkında fişle beraber Şikayetini ifade etmelidir.
Satıcı ürününü kabul etmezse Tüketici haklarına şikayet ederek ürün hakkında şikayetimizi belirtecek bir dilekçe yazmalıyız.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 143 Cevabı

Aşağıdaki metni okuyup Arda’nın annesine yönelttiği soruları öğrendiklerinize dayanarak cevaplayınız.

Peynirin üzerinde neden son kullanma tarihi var?
İnsanların peynirin ne zamana kadar tüketebileceklerini bilerek zehirlenmelerinin önüne geçmek için ve de ürünün ne zamana kadar bozulmadan tüketilebileceğinin bilinmesi için vardır.

Marketteki görevli neden alışveriş fişini kontrol etmek istedi?
Çünkü bu peynirin kendi marketinden alınıp alınmadığını kontrol etmek için. Başka yerden alındıysa alınan yerden değiştirilmesi gerektiği için.

Bozulan her şeyi yenisi ile değiştirebilir miyiz? Neden?
Hayır değiştiremeyiz. Ancak satıcı hatasından dolayı ya da garanti kapsamında olan eşyaları değiştirebiliriz.

Satıcı ürünü değiştirmek istemezse ne olur?
Tüketici Haklarını Koruma Derneklerine gitmeli ve hakkımızı savunmalıyız.

Tüketici hakları ile ilgili başvurabileceğimiz kuruluşlar hangileridir?Tüketiciyi Koruma Dernekleri, Mahkemeler, Esnaf Odaları vs.

Arda’nın satın aldığı bozuk peynirle ilgili şikayetini dile getiren bir dilekçe yazınız.

Merhabalar Ben Arda,

Marketinizden almış olduğum peynirin son kullanım tarihi geçmiş olduğu için son kullanım tarihi geçmemiş bir peynirle değiştirilmesini arz ederim. Saygılarımla…

118
251
405
130
130
282
339
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum