5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Nerede Yaşanır Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Nerede Yaşanır Cevapları
​​​​​​​5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Nerede Yaşanır Sayfa 76, 77, 78, 79, 80 Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 3. Ünite İnsanlar, Yerler ve Çevreler Sayfa 76, 77, 78, 79, 80 Nerede Yaşanır Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 76 Cevabı

Ülkemizde bazı yerlerde çok sayıda insan yaşarken bazı yerlerde daha az insan yaşamaktadır. Bunun nedeni ne olabilir? Fotoğraflardaki yerleşim yerlerini inceleyerek bu soruya cevap bulmaya çalışınız.

  • Bölgelere göre değişen koşullar insanların bazı yerlerde daha fazla bazı yerlerde daha az yerleşim göstermelerine neden olur. Bu koşulları şöyle sıralayabiliriz:
  • İklim özellikleri
  • Geçim koşulları
  • Sanayileşme
  • Yükseklik farklılıkları
  • Doğa koşulları
  • Yer altı zenginlikleri
  • Eğitim olanakları ve kentleşme oranları

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 78 Cevabı

Aşağıda verilen şemadaki boşlukları yukarıdaki bilgilere uygun olarak doldurunuz.

NÜFUSUN DAĞILIŞINI BELİRLEYEN ETKENLER

Doğal etkenler, İklimsel özellikler, Doğa koşulları, Yeryüzü Şekilleri, Yeraltı zenginlikleri
Beşeri etkenler, sanayileşme, Kentleşme, Alt yapı Hizmetleri, Sağlık ve Eğitim Koşullarının Farklılığı

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 79 Cevabı

Aşağıdaki Türkiye Nüfus haritasında yaşadığınız ilin nüfus miktarını bularak nüfusun dağılışında etkili olan doğal ve beşeri özellikleri yazınız.

Yaşadığınız yer - İstanbul
Nüfus Miktarı -  15 milyon 460 bin
Nüfusun dağılışını etkileyen doğal etkenler, İklimsel özellikler, Doğa koşulları, Yeryüzü Şekilleri, Yeraltı zenginlikleri
Nüfusun dağılışını etkileyen beşeri etkenler, Sanayileşme, Kentleşme, Alt yapı Hizmetleri, Sağlık ve Eğitim Koşullarının Farklılığı

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 80 Cevabı

İnsan doğayı şekillendirebilir mi? Tartışınız.

Aşağıda insanların doğayı şekillendirerek yaptığı değişikliklerin fotoğraflarını görüyorsunuz. Bunların isimlerini metin içerisinde yer alan boşluklara yazınız.

İnsanlar yaşadıkları doğal çevreyi değiştirerek ondan faydalanırlar. Yol yaparken önlerine çıkan engelleri aşmak için tüneller açarlar, bir vadinin üzerinden geçmek istediklerinde ise köprü yaparlar. Su ve enerji ihtiyaçlarını gidermek için akarsuların önüne barajlar yaparlar. Akarsuların üzerinden geçebilmek için ise yaparlar. Toprağı işleyerek …tarımsal ürün yetiştirirler. Madenleri çıkarıp işleyerek yeni ürünler yaparlar.

374
462
128
33
30
52
702
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum