5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 113 Cevapları

5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 113 Cevapları
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 113 Kendimizi Değerlendirelim 5.2 Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kendimizi Değerlendirelim 5.2

A. Aşağıdaki şemada en alttaki cümleden başlayınız. Cümle doğru ise turuncu, yanlışsa mavi lazer ışığını izleyiniz. Her doğru cevapta 1, yanlış cevapta 0 puan alacaksınız. Buna göre her çıkış için alacağınız toplam puanları alttaki puan çizelgesine yazınız.

  • Işık, doğrusal bir şekilde yayılır. (Doğru)
  • Işık, bir engelin kenarından dolanabilir. (Yanlış)
  • Yansıma açısı, gelme açısına eşittir. (Doğru)
  • 4. çıkışa ulaştık.

Aşağıdaki metinde bazı kısımlar boş bırakılmıştır. Buralara yazılması gereken sözcükler yukarıdaki kutucuklar içinde verilmiştir. Sözcükleri bulup yerine yazınız.

Teknoloji, yön, enerji, parlak, ışın, ısıya, yansıma, doğrusal

Işık bir enerji türüdür. Bunu Güneş’ten gelen ışınların yeryüzüne çarptıklarında ısıya dönüşmelerinden anlayabiliriz. Işık olaylarını daha iyi anlamak ve ifade edebilmek için ışığı sanal bir kavram olan ışın ile gösteririz. Işığın yayılmasını gösteren çizimlerde bu çok kullanışlı olur. Işık doğrusal yolla yayılır. Işık bazı maddelere çarptığında yön değiştirerek yoluna devam edebilir. Işığın bir cisme çarparak geri gelmesi ya da yön değiştirmesine yansıma denir. Bazı cisimlerin parlak görünmesinin nedeni, ışığı iyi yansıtmalarıdır. Işığın yansımasından, günlük yaşamda ve teknoloji çok yararlanırız.

2220
2188
1124
251
245
243
2253
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum