5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 123 Cevapları

5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 123 Cevapları
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 123 Kendimizi Değerlendirelim 5.4 Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuç Çıkaralım

Gönderdiğimiz ışınlar ile aynadan yansıyan ışınların aynaya çizdiğimiz dikme ile yaptığı açılar hakkında ne söyleyebiliriz?
Cevap
: Gönderdiğiniz ışınlar aynaya çarptığında, yansıyan ışınlar aynaya çizilen dik çizgi ile aynı açıda yansır. Yansıma yasası gereği, yansıyan ışınların açıları, gelen ışık açılarına eşit olmalıdır.

Kendimizi Değerlendirelim 5.4

1. Gölge oluşumundan günlük yaşamda nerelerde yararlanıyoruz? Örnek veriniz.
Cevap
: Işık ve gölge oyunlarından yararlanarak pek çok sanatsal eserler oluşturulmaktadır. Buna örnek olarak Hacivat ve Karagözü, ellerimizin gölgesiyle duvara değişik figürler oluşturmamızı verebiliriz.

2. El fenerinin önüne kitabınızı yerleştirerek duvarda kitabınızın gölgesini oluşturunuz. Bu gölgenin nasıl oluştuğunu çizerek gösteriniz.

3. El fenerinin önüne bir cisim yerleştirerek duvarda, cismin gölgesini oluşturunuz. Cismin ve el fenerinin yeri değiştiğinde gölgenin nasıl değişeceğini söyleyiniz. Oluşan durumu, defterinize çiziniz.
Cevap
: Eğer el feneri cisme yaklaştırılırsa gölge küçülecektir. Eğer cisim el feneri uzaklaştırılırsa cismin gölgesi büyüyecektir.

747
844
2142
342
339
339
1946
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum