5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 77 Cevapları

5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 77 Cevapları
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 77 Sonuçları Değerlendirelim Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuçları Değerlendirelim

1. Beherglastaki buzun erimesini sağlayan nedir? Aynı şekilde, elimizdeki buzun erimesini sağlayan sebep nedir?
Cevap
: Buzun erimesini sağlayan etken buzun ısı almasıdır. Aynı nedenle de elimizdeki buz erir. Beherglastaki buzu ısıtan kaynak bir ocakken, elimizdeki buzu eriten şey ise vücut ısımızdır. Bilindiği üzere su 0 santigrat derece altında donduğu için bunun üzerindeki sıcaklıklar buzun eriyip sıvı hale geçmesine neden olur.

2. Beherglastaki suyun buharlaşmasını sağlayan nedir? Aynı şekilde, elimize döktüğümüz kolonyanın buharlaşmasının sebebi nedir?
Cevap
: Beherglastaki suyun buharlaşmasının nedeni suyun ısı almasıdır. Elimize döktüğümüz kolonyada elimizden ısı aldığı için buharlaşır. 0 santigrat derecenin üzerindeki tüm sıcaklıklarda buharlaşma olayı gerçekleşir.

3. Erime ve buharlaşma olaylarında elimizde ne hissettik? Bu hissin oluşmasının sebebi nedir?
Cevap
: Erime ve buharlaşma olaylarında elimizde soğuma hissettik. Bunun nedeni oluşan sıcaklık farkıdır.

4. Su kaç °C’ta kaynamaya başladı?
Cevap
: 100 °C’ta kaynamaya başladı.


Maddelerin bulundukları hâlden başka bir hâle geçişine hâl değişimi denir. Maddenin üç hâli vardır. Bu hâller arasındaki geçişleri, aşağıda verilen şemadaki gibi isimlendirebiliriz. Bir maddenin katı hâlden sıvı hâle geçişine erime, sıvı hâlden gaz hâle geçişine buharlaşma, gaz hâlden sıvı hâle geçişine yoğuşma, sıvı hâlden katı hâle geçişine de donma denir.

47
106
39
35
31
33
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum