5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 81 Cevapları

5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 81 Cevapları
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 81 Kendimizi Değerlendirelim 4-1 Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kendimizi Değerlendirelim 4.1

1. Yukarıda verilen deney malzemelerini kullanarak bir maddenin ısı etkisi sonucu erimesini deneyle göstermek istersek kaç farklı deney yapabiliriz?
Cevap
: Mum, şeker ve buz olmak üzere üç farklı deney yapabiliriz.

2. Yukarıda verilen deney malzemelerini kullanarak bir maddenin ısı etkisi sonucu buharlaşmasını deneyle göstermek istersek kaç farklı deney yapabiliriz?
Cevap
: Su, buz ve etil alkol olmak üzere üç farklı deney yapabiliriz.

3. Günlük yaşamda gözlemlediğiniz erime ve buharlaşma olaylarına örnekler veriniz.
Cevap: Kış mevsiminin bitimine doğru eriyen karlar, satın aldığımız dondurmaların erimesi, içeceğimize koyduğumuz buzların erimesi çevremizde gözlemlediğimiz bazı erime olaylarına örneklerdir. Astığımız çamaşırların kuruması, yazın nehir ve göllerin sularının azalması da çevremizde gözlemlediğimiz bazı buharlaşma olaylarıdır.

4. Günlük yaşamda gözlemlediğiniz donma, yoğuşma, süblimleşme ve kırağılaşma olaylarına örnekler veriniz.
Cevap
: Suyun buzdolabına konduğunda buz haline gelmesi, kışın göllerin üzerinin buz tutması, bulutlarda su halinde olan damlacıkların donup kar olarak yağması günlük yaşamımızda gözlemleğimiz bazı donma olaylarına örneklerdir. Banyo yaptıktan sonra banyodaki aynanın üzerindeki su kabarcıkları su buharının, bir cama üflediğimizde camın buğulanması, arabayla uzun yol yaptığımızda arabanın camının buğulanması günlük yaşamımızda gözlemleğimiz yoğuşma olaylarına örneklerdir. Derin dondurucunun kapağı açıldığında soğuk buhar çıkması, naftalinin katı halden gaz hale geçmesi günlük yaşamımızda gözlemleğimiz süblimleşme olaylarına örneklerdir. Özellikle sabah vakitlerinde hava henüz tam ısınmamışken arabaların camlarında buzlanma meydana gelmesi, dolu yağması da günlük yaşamımızda gözlemleğimiz kırağılaşma olayına örnek verilebilir.

1149
684
1140
160
313
236
1134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum