5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 90 Cevapları

5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 90 Cevapları
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 90 Kendimizi Değerlendirelim 4-3 Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kendimizi Değerlendirelim 4.3

1. Aşağıdaki tabloyu defterinize çizerek ısı ve sıcaklık arasındaki farkları yazınız (Satır sayısını yazacağınız kadar artırınız).

IsıSıcaklık
Isı bir enerjidirSıcaklık bir enerji değildir
Bir maddenin etrafına ısı verilebilir ya da etrafında usu alınabilir.Bir maddenin etrafına sıcaklık vermesi yada etrafından sıcaklık alması ifadesi yanlıştır
Birimi Joule veya caloridirBirimi °C'dir
Kalorimetre kabı ile ölçülür.Termometre ile ölçülür

2. İçinde eşit kütlede ama farklı sıcaklıkta su bulunan kaplar, büyük bir beherglas içinde karıştırılıyor. Sular arasındaki ısı alışverişi, denge sıcaklığına ulaşılıncaya kadar devam ediyor. İlk görselde tüm bilgiler, resmin üzerinde verilmiştir. Diğer görsellerde eksik olan bilgileri, noktalı yerlere örnekteki gibi tahminî olarak yazınız.
Isı veren - ısı alan

420
235
549
454
112
109
440
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.