5. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 89 Cevapları E Kare Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 89 Cevapları E Kare Yayınları
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları E Kare Yayınları Sıra Sizde Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sizce bu yanardağ patlaması insanların günlük hayatını hangi yönlerden etkilemiştir?
Cevap
: İnsanların yaşam alanları yok olmuştur. Ne kalacak evleri ne de barınacak doğal ortamları kalmıştır. Tarım yapılamayacağı için de göçe sebep olacaktır.

“Bölgeden bölgeye farklılık gösterse de dünyanın birçok yeri, doğal ı a afetlerden etkilenir.” Siz bu görüşe katılıyor musunuz? Neden?
Cevap: Katılıyorum. Çünkü her bölgenin doğal bir afetle karşılaşma riski vardır. Mesela Amerika’da Kasırgalar, Japonya’da depremler, ülkemizde ise sel ve heyelanlar çokça görülebilmektedir.

SIRA SİZDE

Dünya’nın farklı yerlerinde meydana gelen doğal afetlerle ilgili aşağıdaki grafiği inceleyiniz ve soruların cevaplarını defterinize yazınız.

Dünya haritası üzerinde grafikteki ülkeleri bulunuz.
Cevap
: Sınıfınızdaki veya kitabınızdaki haritalar üzerine işaretleme yapabilirsiniz.

İnsanlar, doğal afetler sırasında yaşanan can kaybının yanı sıra başka nelerle karşılaşmış olabilirler?
Cevap
: Mal kaybı yaşarlar. Evleri yok olur. Tarım arazileri yok olur. Hayvan dostları da bazen ciddi zarar görebilirler.

Doğal afetlerden hangileri yer altında meydana gelen olaylar sonucunda, hangileri iklime bağlı olarak oluşmuştur?
Cevap
: Yer altında yer alan doğal afetlere volkanik patlama ve depremi sayabilirken; iklime dayalı olarak heyelan, sel, hortum ve çığ gibi doğal afetleri sayabiliriz.

15
3
0
24
12
6
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.