5. Sınıf Sosyal Bilgiler Yaşadığım Yerin Ekonomiye Katkısı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Yaşadığım Yerin Ekonomiye Katkısı
5. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Yaşadığım Yerin Ekonomiye Katkısı Sayfa 170, 171, 172, 173 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 170 Cevabı

Günlük hayatımızda çeşitli ürünler satın alırız. Satın aldığınız ürünleri inceleyiniz, hepsi ülkemizde mi üretilmiştir?
Cevap
: Hayır hepsi ülkemizde üretilmemiştir. Çoğu yurt dışından getirilmiştir.

İthalat ve ihracatın ne olduğunu örnek vererek açıklayınız.
Cevap
: İthalat mesela bizde petrol yok dışarıdan alıyoruz. İhracat: Mesela biz fındık üretiyoruz, yurt dışındaki ülkelere satıyoruz.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 171 Cevabı

Denizli de üretilen peştamalın ülke ve Denizli’nin ekonomisine katkısı ne olabilir?
Cevap
: Hem üretildiği yerdeki insanlara iş imkanı sağlıyor hem de yurt dışına gönderilerek ülkemize döviz girişinin olmasını sağlıyor. Kısaca ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Edirne‘nin Yunanistan sınırında olması kentin ekonomisini nasıl etkilemiştir?
Cevap
: İyi etkilemiştir. Çünkü bir çok insan ya yurt dışından ülkemize girerken ya da ülkemizde yurt dışına giderken sınır kapılarından geçmek üzere Edirne’den geçmektedir. Bu da Edirne’nin hareketli canlı bir ekonomiye sahip olmasını sağlamıştır.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 172 Cevabı

Ormanlık alanlarda doğal ortamda yetişen, genellikle ilaç sanayisi, başta olmak üzere kimya, boya, kozmetik gibi birçok alanda ham madde olarak kullanılan defneden, bu yıl orman köylülerinin 1 milyon TL civarında gelir elde ettiği bildirildi. Adana Orman Bölge Müdürü, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, odun dışı orman ürünlerinde Türkiye’nin önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi. Toplandıktan sonra İzmir’e gönderilen ve buradan da Avrupa ve ABD’ye ihraç edilen defne yaprağının üretiminde Türkiye’nin dünyada ilk sırada yer aldığını anlatan Bölge Müdürü, defnenin başta ilaç sanayisi olmak üzere gıda, kimya, boya ve kozmetik gibi birçok alanda ham madde olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Köylüler Adana’nın hangi ürününü ekonomiye kazandırmıştır? Bunu yaparken Adana’nın hangi coğrafi özelliğinden faydalanmışlardır?

Cevap: Defneyi kazandırmışlardır. Adana’nın ormanlık alanlarında toplanan defne Adana’da bol bulunduğu için köylüler bunu ekonomiye kazandırmışlardır.

Sizce Arap turistler neden Karadeniz’i tercih etmiş olabilirler?
Cevap
: Çünkü Araplar sıcaktan kaçmaktadırlar. Karadeniz Bölgemiz her daim serin olduğu için Araplar da hem ormanlık hem de serinlik istedikleri için buralara gelmektedirler.

5. Sınıf Meb Sosyal Bilgiler Sayfa 173 Cevabı

Ispartalılar gül ürünlerinin ihracatını arttırmak için ne tür çalışmalar yapabilirler?

  • Reklam filmi çekebilirler
  • Broşürler afişler hazırlayabilirler
  • Ünlü isimlere hediye gönderebilirler
  • Gül sanayisi üzerine yatırım yapabilirler

1. Yaşadığınız yerin ülke ihracatına katkısı nedir? Araştırarak yazınız.
Cevap
: Yaşadığım yer hem turistik güzellikleri, hem sanayisi hem de yer altı kaynakları bakımından zenginliğiyle ülke ekonomisine katkılar sunmaktadır.

2. Yukarıda okuduğunuz örneklerde olduğu gibi sizin yaşadığınız ilde ihracat gelirlerimize katkı sağlayacak çeşitli ürünler ve imkânlar vardır. Bu konuda bir araştırma yapınız. İhracatı arttırmak için başka neler yapılabileceğini düşünerek fikirlerinizi yazınız.
Cevap
: Fabrikalar kurulmalı ihracat teşvik edilmeli. Turistik tesislerin sayısında artış sağlanmalıdır. Emek ve iş gücü zenginliği üretim zenginliğine dönüştürülmelidir.

712
314
1228
65
96
346
2230
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum