5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 190 Cevapları

5. Sınıf Tuna Matematik Sayfa 190 Cevapları
5. Sınıf Tuna Matbaacılık Matematik Sayfa 190 Alıştırmalar Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

ALIŞTIRMALAR
1) Aşağıda kareli kâğıda çizilmiş her bir doğru parçasına paralel ikişer tane doğru parçası çiziniz.

5-sinif-tuna-matematik-sayfa-190-1-soru.jpg

2) Aşağıda noktalı kâğıda çizilmiş doğru parçalarından birbirine paralel olanları belirleyiniz. Bu durumların sembolle gösterimini yazınız.

a) [DC] // [AB]
b) [HE] // [GF] 

3) Yanda verilen görseli inceleyiniz. Bu görselde paralel doğru parçalarına model olabilecek uygun çizimleri belirleyiniz. Belirlediğiniz çizimleri farklı renkte kalemlerle tekrar çiziniz.

5-sinif-tuna-matematik-sayfa-190-3-soru.jpg

4) Kenan’ın aldığı kitaplığı getiren kargo şirketi çalışanları kitaplığı yandaki gibi kurmuşlar ve kitaplığın 3 rafından birini de monte etmişlerdir. Kalan iki rafı, bu rafa paralel ve raflar arasındaki mesafe eşit olacak şekilde Kenan yerleştirecektir. Kenan’ın rafları monte edeceği delikleri gösteren noktaları belirleyiniz.

5-sinif-tuna-matematik-sayfa-190-4-soru.jpg

702
110
112
14
50
15
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum